IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни към таблоидите: Спрете да публикувате снимки на децата ми

9 ноември 2021 12 30

Актьорът е поредната личност, която се обяви против фотографирането на най-малките

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джордж Клуни е една от малкото холивудски звезди, които пазят личния си живот далеч от медиите и таблоидните издания. Той рядко говори за това какво се случва у дома, не коментира любовния си живот в детайли и все още не е показал лицата на 4-годишните си близнаци Ела и Александър. Според актьора, ако някой иска да пише за него, то темата трябва да се върти около професионалните му постижения и ангажименти, а не около личния му живот.

Именно затова няма да видите Клуни в социалните мрежи или ако го видите, той няма да публикува снимки на децата си, за да набира все повече харесвания и последователи. Звездата пази личното пространство на семейството си и иска същото поведение и от медиите и таблоидните издания.

Преди няколко дни Джордж написа отворено писмо към Daily Mail и останалите медии, в което моли децата му да не бъдат фотографирани и техни снимки да не присъстват в статии за него. Клуни беше провокиран от поредното прекрачване на граница от страна на Daily Mail, когато изданието публикува снимка на едногодишния син на Били Лорд. Снимките вече са свалени от сайта на вестника, тъй като нарушават правилата на журналистическата етика.

Джордж Клуни

Снимка: БГНЕС

В писмото си Клуни пише, че заради работата на съпругата му Амал, показването на децата им може да създаде огромна опасност за тяхната сигурност. Г-жа Клуни е адвокат по защита на човешките права и често се бори срещу терористични организации, представляване на жертви на зверствата в Ирак, хора, борещи се за свобода на словото в Египет, както и разследване на гражданската война в Сирия.

„Не можем да защитим децата си, ако всяко едно издание слага техните лица на корицата си. Никога не сме продавали снимки на децата, нямаме социални профили и никога не сме публикували техни снимки, защото това ще ги постави в опасност. Не параноична опасност, а истинска с истински последици“, пише Клуни към всички журналисти.

Актьорът допълва, че Ела и Александър не са се съгласили да бъдат публични личности и не трябва да страдат заради този статут на баща си. „Надяваме се да се съгласите, че нуждата да продавате изданията си не е по-голяма от нуждата да пазите невинни деца в безопасност“, завършва Клуни.

Джордж Клуни

Снимка: БГНЕС

Това не е първият път, в който Джордж критикува конкретно Daily Mail за това, че публикуват фалшиви новини или снимки на деца без разрешението на родителите им. През 2014 година той отказа извинение от изданието, след като то публикува невярна информация относно майката на Амал. По това време актьорът обяви вестника за „най-лошия вариант на таблоид“.

Освен Клуни, много други звезди също нападат таблоидните издания за това, че публикуват снимки на децата им. Преди месец Джиджи Хадид написа отворено писмо до всички журналисти с молбата да не снимат и да не тормозят едногодишната ѝ дъщеря Кай. Блейк Лайвли пък беше малко по-остра и критикува различни социални профили, които използват снимки на децата ѝ, направени от папараците без нейното разрешение.

Блейк Лайвли

Снимка: Getty Images

„Лично съм споделяла с вас, че тези мъже тормозят и преследват децата ми. И вие продължавате да публикувате снимките им. Казахте, че ще спрете. Лично ми обещахте. Това не е фенска любов. Това е експлоатация на много малки деца“, пише актрисата в социалните мрежи. Актрисата допълни, че докато някои родители може и да не се притесняват от фотографирането на децата им, тя и съпругът ѝ Райън Рейнолдс не са от тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари