IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокат на Меган Маркъл: Тя защитава онези, които са подложени на тормоз

25 ноември 2021 10 40

Джени Афия отбеляза, че херцогинята на Съсекс не е унижавала служителите си

Снимка: БГНЕС

Адвокатът на Меган Маркъл участва в документалния филм Princes and the Press, за да опровергае обвиненията в тормоз на херцогинята върху служителите ѝ в кралския двор.

Джени Афия, представляваща Меган в нейното дело за нарушаване на поверителност и авторски права срещу издателите на Mail on Sunday, се появи във филма с разрешение от херцогинята на Съсекс.

„Историята, че никой не можеше да работи за херцогинята на Съсекс, че тя беше много палав и взискателен шеф и че всички трябваше да напуснат, не е вярна“, каза Афия пред водещия на BBC Амол Раджан.

В трейлъра на втората част на документалния филм, който ще бъде излъчен на 29 ноември, Афия заяви, че всички обвиняват херцогинята на Съсекс в жестокост, но тя е „абсолютно невинна“.

Документалният филм на BBC Princes and the Press проследява неспокойните отношения на принц Уилям и принц Хари с медиите. Както знаете, 95-годишната Елизабет II беше бясна, когато видя първата част на филма. Бъкингамският дворец дори заплаши да прекрати сътрудничеството с BBC.

От двореца казват в изявление: „Свободната, отговорна и открита преса е от съществено значение за една здрава демокрация. Въпреки това твърде често преувеличените и необосновани твърдения от неназовани източници се представят като факти и това е разочароващо, защото някой, включително BBC, ще ги намери за достоверни.“

В жалбата, за която Times съобщава, че е подадена през октомври 2018 г. от бившия прессекретар на двойката – Джейсън Кнауф, се твърди, че Меган е изгонила двама лични асистенти от къщата и е подкопала доверието на трети служител.

Говорител на херцозите на Съсекс в интервю за People коментира обвинението: „Херцогинята е натъжена от тези атаки в нейна посока, защото тя самата е била подложена на тормоз и винаги подкрепя всеки, който го е преживял.“

„Тя е решена да продължи работата си за насърчаване на състраданието по целия свят и ще продължи да се стреми да дава пример как да правим правилното нещо и да вършим добри дела“, заключи говорителят на принц Хари и Меган Маркъл.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари