IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всичко е наред: Кралица Елизабет вече осъществява срещи

25 ноември 2021 15 00

Това е поредният знак, че тя се чувства добре след хоспитализацията ѝ на 20 октомври

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет II продължава с професионалните си ангажименти, въпреки последните си проблеми със здравето.

95-годишният монарх посрещна губернатора на Банката на Англия Андрю Бейли в Дъбовата зала в замъка Уиндзор. Срещата се състоя на 24 ноември, като двамата дори си стиснаха ръцете, въпреки продължаващата пандемия от коронавирус. Елизабет II беше облечена в дълга зелена рокля, комбинирана с черни обувки и двуредната си перлена огърлица. Тя беше заобиколена от семейни снимки, които се виждаха на заден план. Наблюдателни фенове забелязаха годежния портрет на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Това е поредният знак, че кралицата се възстановява след хоспитализацията си на 20 октомври. Тогава ѝ беше казано да си почива, което наложи отлагането на няколко ангажимента, включително и решението, взето в последния момент, да не присъства на церемонията в чест на загиналите великобританци във войните. Причината за отсъствието ѝ беше болки в гърба, които са наложили още по-голяма почивка за Елизабет.

В допълнение към използването на бастун по време на разходките си, кралицата беше посъветвана да се откаже от някои от любимите си занимания, като конната езда и обедните мартинита.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Все пак през последните няколко дни Елизабет се чувства все по-добре, което ѝ позволи да присъства на среща с генерал Ник Картър, както и да отиде на двойното кръщене на правнуците си. Тя беше забелязана да се вози в кола към кралската църква в замъка Уиндзор, където принцеса Юджини и Джак Бруксбанк кръстиха 9-месечния си син Август, а Зара и Майк Тиндъл кръстиха своя 8-месечен син Лукас.

Посещението на кръщенетата дойде ден след като кралицата отбеляза 74-ата годишнина от сватбата си с принц Филип. Това беше първото подобно събитие, което Елизабет посреща сама, след като съпругът ѝ почина през април на 99 години. Както Август, така и Лукас, са кръстени на прадядо си – второто им име е Филип.

По време на кралското си турне в Йордания заедно с Камила, принц Чарлз съобщи нови детайли за здравето на майка си. Когато беше попитан как се чувства кралицата, той заяви, че тя е добре. „Когато навършиш 95 години, нищо не е толкова лесно като преди. Достатъчно трудно е и на 73“, каза той с усмивка.

В момента цялото кралско семейство се подготвя за коледните празници, като феновете очакват да разберат дали кралицата ще организира ежегодния си прием.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари