IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След отменените прояви – Елизабет Втора на кръщенето на правнучетата си

23 ноември 2021 08 30

И двете носят името на покойния принц Филип

БГНЕС

БГНЕС

Елизабет Втора присъства на първото семейно събиране, след като лекарите я помолиха да забави малко темпото и да се лекува у дома. Макар да бе отменила няколко публични прояви, тя не пропусна кръщенето на две от своите правнучета. На 21 ноември британският монарх уважи поканата на внучките – принцеса Юджийн и Зара Тиндъл, като бе сред гостите на частната служба в замъка Уиндзор.

„Тя знае колко важно е това за нейните внуци и правнуци“. Това коментира източник на The Sun, говорейки за събитието, на което синовете на двете – Август и Лукас, бяха кръстени в кралския параклис.

Освен кралицата, на кръщенето са били още броени членове на семействата на двете деца.

 

Кръщенето – първото кралско за предизвикателната 2021 г.

Принцеса Юджийн и Джак Бруксбанк, които имат 9-месечен син, организираха съвместно кръщене със Зара и Майк Тиндъл. Тяхното момченце – Лукас, се роди през март, само месец след братовчед му Август. То е и първото кралско за годината, която подобно на миналата, измина под знака на ограничителните мерки, свързани с коронавируса по света.

Събитието бе насрочено само ден след 74-ата годишнина от сватбата на кралицата и съпруга ѝ принц Филип, който почина през април на 99-годишна възраст. Двамата имат общо 12 правнуци, като най-малкото е Сиена Елизабет – дъщерята на принцеса Беатрис и съпруга ѝ Едоардо Мапели Моци. За съжаление, херцогът на Единбург не можа да види последните четири, сред които е и малката Лилибет – дъщеря на Меган Маркъл и принц Хари.

Онова, което свързва Август и Лукас, е не само, че са наследници на британския кралски двор. Момченцата получиха второто име Филип – на техния покоен прадядо – нещо, което прави кръщенето още по-емоционално за кралицата.

Зара Тиндъл

Getty

И докато синът на 31-годишната Юджийн и съпругът ѝ Джак Бруксбанк е първото в семейството им, то Лукас е втори наследник за 40-годишната Зара, която е дъщеря на принцеса Ан. Тя и бившият играч на ръгби Марк Тиндъл имат две по-големи дъщери – 7-годишната Миа и 3-годишната Лена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари