IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дуейн Джонсън подари наградата си на болно дете

10 декември 2021 09 00

Той извика Шушан на сцената

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дуейн Джонсън – Скалата за пореден път доказа, че славата не го е променила и все още мисли за останалия свят.

Актьорът получи наградата „Шампион на публиката“ по време на церемонията „Изборът на публиката“, проведена на 7 декември в Санта Моника. Вместо да говори за успешната си кариера в киното и кеча, Скалата реши да отдаде почит на двама души, които са неговите герои и го вдъхновяват всеки ден – Мохамед Али и Шушан Лазариев. Момичето е част от фондацията Make-a-wish и е успяло да победи рака.

Наградата на Скалата му бе връчена от Джеф Безос, като актьорът заяви, че не се чувства като шампион на публиката. „За тези от вас, които знаят и за онези, които не знаят, истинският шампион на публиката е най-великият – Мохамед Али. За първи път го срещнах, когато бях малко момче и той беше толкова мил с мен. Беше забавен и готин. Държеше се чудесно с мен“, каза бившият кечист от сцената.

Скалата допълва, че е попитал съпругата на Али дали може да използва титлата „шампион на публиката“, което тя му позволила и заявила, че той я е заслужил. През годините актьорът е разбрал какво означава да бъдеш шампион на публиката и се е придържал към това. Казва, че титлата описва човек, който се държи добре с останалите и винаги е мил с тях. Не ги дели според цвета на кожата, расата, културната или сексуалната принадлежност.

„Последният път, в който видях Мохамед, бяхме заедно на събитие на Make-a-Wish и двамата изпълнявахме желания. Последните му думи към мен бяха „Ти продължавай да действаш“, каза още Джонсън.

След тези си думи той покани на сцената Шушан Лазариев, която е част от фондацията Make-a-Wish. „Нейното желание е да бъде тук сред вас и да се качи на тази сцена. Няма си и представа, че ще направя това. Много ще я изненадам. Запознах се с нея по-рано. Казах ѝ, че се гордея с историята ѝ. Тя е боец, вдъхновила е цялото си семейство и приятелите си. Искам да ти кажа колко много вдъхнови и мен и всички около теб, както и всеки един тук“, каза Скалата. Той заяви, че подарява наградата си на Шушан, защото тя представлява всичко онова, което се събира в определението „шампион на публиката“.

Скалата Гети

Снимка: Getty Images

„Да служиш на другите е наемът, който плащаш за стаята си на този свят“, каза актьорът, цитирайки Мохамед Али. След това той подари статуетката си на Шушан и ѝ даде възможност да каже нещо пред цялата публика.

Първо, искам да ти благодаря за това. Не го очаквах въобще. Но искам да благодаря и на Make-a-Wish. Никога не съм си представяла, че нещо толкова хубаво може да ми се случи. Това е лудост. Не си представях, че ще съм тук, оцеляла след рака“, каза тя от сцената.

Преди да си тръгне, Джонсън напомни на публиката, че е „хубаво да си важен, но е по-важно да си мил“. Въпреки че се прибра без трофей, Скалата показа на целия свят, че е истински шампион.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари