IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Тузаря от „Сексът и градът“ обвинен в сексуално насилие

17 декември 2021 12 30

Две жени твърдят, че Крис Нот се възползвал от тях без съгласието им

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Преди ден две жени обвиниха Крис Нот в сексуално посегателство в доклад, публикуван от The Hollywood Reporter.

Предполагаемите инциденти са станали през 2004 и 2015 година. Първата дама, за която се използва псевдонимът Зоуи, казва пред THR, че гледането на първите два епизода от продължението на „Сексът и градът“ е отключило нещо в нея и затова е решила да проговори за случилото се. „В продължение на много години бях погребала този случай“, казва тя, добавяйки, че сега е почувствала правилното време да сподели истината.

В статията на THR Зоуи казва, че се е срещнала с Нот малко след като се мести в Лос Анджелис, когато още е на 22 години. Тогава е работила в известна и успешна фирма, която е имала връзки с известни личности. „Идваше при мен и флиртуваше. Някак си ми взе номера от директора и ми оставяше съобщения на служебния телефон. Шефът ми постоянно се шегуваше, че Тузаря ми оставя съобщения“, разказва обвинителката.

Тя твърди, че по-късно е била поканена на басейн в сградата на Нот в Западен Холивуд. Докато е била там актьорът ѝ е дал назаем книга, която да прочете и да върне отново в апартамента му. Когато Зоуи се връща, за да остави взетата вещ, Нот я целува. Тя го целува в отговор и му благодари, казвайки му че се връща при басейна, където я чакат нейните приятелки. Тогава обаче Крис я дърпа към себе си, сваля ѝ дрехите и я изнасилва.

„Беше много мъчително, като през цялото време му крещях да спре! Но той не спря. Казах му поне да вземе презерватив, а той се изсмя“, твърди жертвата. Разказва още, че е имало кръв по блузата ѝ. След като напуснала стаята на Нот, Зоуи се прибира в стаята на свой приятел, който веднага разбира за случилото се.

„Тя не искаше да говори. Не искаше да ме погледне в очите. Когато се качихме в колата, започнах да я разпитвам и да я притискам да ми каже какво се е случило. Не помня точните ѝ думи, но ѝ казах, че ще я заведа в болница“, споделя приятелят пред THR. Бившата шефка на Зоуи потвърждава думите на двамата и споделя, че тя му е казала за атаката, но я е помолила да не разказва случая на никого.

В болницата Зоуи не казва на полицията или на лекарите кой я е нападнал, защото се е страхувала, че това ще повлияе на кариерата ѝ. „Бях на 25 години. Беше огромна травма. Не знаех какво да правя“, допълва тя. Две години по-късно жертвата започва да ходи на терапия, което е потвърдено и от директора на клиниката.

Втората жена, която е представена като Лили, казва, че се е срещнала с Нот през 2015 година в бар в Ню Йорк. Тогава тя е била на 25 години и е работила като сервитьорка. Един ден актьорът влиза, забелязва я и я кани на вечеря, като Лили приема. След срещата двамата отиват в неговия апартамент.

Лили си спомня, че домът на Нот бил невероятен. Двамата са слушали музика, той ѝ разказвал за книгите си за изкуство и мода. Жертвата разказва, че по едно време актьорът се опитал да я целуне и тя много внимателно се поддала на ситуацията. „Продължаваше да опитва нещо по-сериозно. Трябваше да бъда по-силна и да му кажа по-категорично Не. По едно време той си свали панталоните и застана пред мен“, казва Лили. Спомня си, че Нот я е накарал да му направи орална любов. 

По това време актьорът е бил женен за Тара Уилсън, но това не му пречило да има и други жени. „Каза, че бракът е схема. Че моногамията не е истинска“, разкрива Лили. След това той започнал да прави секс с нея, като двамата са стояли пред огледало, а жертвата е плакала в същия момент. „После отидох в банята, сложих си полата и се чувствах ужасно. Напълно омърсена. Всичките тези мечти, които имах със звездата, която обичах, изчезнаха“, казва Лили.

Както Зоуи, Лили също се обажда на свой приятел след случилото се. Той си спомня, че жертвата е била в ужасно състояние. Разказва още, че Нот е оставил съобщение на жертвата, признавайки че е направил нещо грешно. Лили обаче казва, че ситуацията не е точно такава.

„Остави ми съобщение, в което казва, че си прекарал чудесно и ще се радва да не разказвам за случилото се. Искаше да запазя това между нас“, споделя жертвата. Според източник, Нот помолил Лили да не разказва за случилото се, защото по това време бил женен. В доклада на THR се цитират и съобщения между двамата, които са изпратени между март и април 2015 година.

„Между другото, трябва да те попитам дали се наслади на срещата ни миналата седмица. Аз мисля, че беше доста забавно, но не съм сигурен ти как се чувстваш“, пише Нот, на което Лили отговаря „Хм... Наистина ми беше приятно в твоята компания. Чудесен разговор. Няма да влизам в подробности сега, но се почувствах използвана... По-добре да водим този разговор по телефона, но сега не мога да говоря“.

Нот изпраща още едно съобщение, в което кани Лили на по питие, което „не е задължително да бъде у нас... въпреки че имам най-доброто уиски“. След това той отново я кани в дома си на по питие, но тя не му отговаря.

Крис Нот категорично отхвърля тези твърдения, казвайки че сексуалните преживявания и с двете жени са били по взаимно съгласие.

„Обвиненията към мен, направени от жени, които съм срещнал преди години, дори десетилетия, са напълно неверни. Тези истории може да са отпреди 30 години или 30 дни, но Не значи Не и това е граница, която аз не пресичам. Трудно е да не се съмняваш в тези истории заради времето, в което излизат. Не знам защо точно сега тези разкази се появяват на бял свят, но знам това: Не съм нападал тези жени“, категоричен е Нот.

Обвиненията към него идват само няколко дни след началото на сериала „И просто така“, който се явява като продължение на „Сексът и градът“. В първия епизод Тузаря (Крис Нот) преживява тежък момент, който предрича бъдещето му в следващите епизоди.

Малко след като твърденията на двете жени излязоха наяве, реклама, в която Нот участва беше свалена от ефир. „Всяко едно обвинение в сексуално посегателство трябва да се взима насериозно. Не бяхме наясно с тези твърдения, когато включихме Крис Нот в нашата реклама“ твърдят от компанията. Допълват, че засега клипът е свален от всякакви платформи докато случаят не бъде изяснен.

Какво ще се случи по-натам и дали ситуацията ще стигне до съда, остава да разберем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари