IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки Омикрон, принц Уилям и Кейт може и да посетят Елизабет II

29 декември 2021 17 50

Тази година празникът ще е за първи път без принц Филип

Снимка: БГНЕС

Поради заплахата от разпространението на нов щам на коронавируса, Омикрон, кралица Елизабет II трябваше да откаже семейната коледна вечеря в Сандрингам. За втора поредна година Нейно Величество ще празнува в замъка Уиндзор.

Кралицата отмени първо традиционната коледна вечеря за тези, които не могат да пътуват до Норфолк за самия празник. Помощниците на кралицата обаче сега съобщават, че плановете ѝ за ваканция „все още се преразглеждат“.

Според запознати, в името на децата си е вероятно Кейт Мидълтън и принц Уилям все пак и да отидат в Норфолк, за да присъстват на традиционната коледна служба.

И въпреки че английската версия на списание Cosmopolitan съобщава, че тази година заради пандемията херцозите на Кеймбридж ще останат сами по Коледа, източник от обкръжението на двойката смята, че Кейт и Уилям, които са в самоизолация с децата си преди празници, все пак ще прекарат празника в рамките на кралските традиции. Възможно е те да посетят Елизабет II в Уиндзор, както и родителите на Кейт, които живеят в село Бъкълбъри, което е само на 33 мили от кралския замък.

Принц Чарлз и съпругата му Камила, принцеса Ан, принц Едуард и съпругата му Софи, след Нейно Величество, също отмениха празничните си събития, за да намалят риска от разпространение на вируса.

През последните месеци здравословното състояние на Нейно Величество е лошо. Според експерти всички предпазни мерки, взети от членовете на кралското семейство, са насочени преди всичко към запазването на здравето на 95-годишната Елизабет II.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари