IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха кога се връщат във Великобритания

31 декември 2021 10 50

Обявена е и официална дата, а това е възможност за помирение

Снимка: БГНЕС

Принц Хари така и не успя да пътува до Англия тази Коледа. Той не е виждал кралица Елизабет II от погребението на принц Филип. А по време на краткото си юлско пътуване за откриването на статуята на принцеса Даяна, херцогът на Съсекс също нямаше възможност да види любимата си баба.

Съпругата на принца, Меган Маркъл, беше за последно във Великобритания през март 2020 г., когато тя и Хари официално се оттеглиха от кралското семейство. Експертите са уверени, че предстоящата панихида в чест на принц Филип ще бъде отлично извинение за херцозите на Съсекс да се върнат в двореца.

„Херцозите на Съсекс сега планират собствения си живот. Те вярват, че отивайки в чужбина, са намерили свободата. Сигурен съм, че възпоменателната служба на херцога на Единбург, насрочена за следващата година, е възможност за помирение“, каза британският експерт Ричард Фицуиамс пред GB News.

Миналата седмица Бъкингамският дворец издаде официално съобщение, че кралицата планира да проведе служба в чест на съпруга си.

„Кралицата потвърди, че службата за благодарност за живота на Негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург ще се проведе през пролетта на 2022 г. в Уестминстърското абатство“, казаха от двореца.

В деня на погребението на принц Филип само 30 души бяха допуснати да присъстват на церемонията поради настоящите ограничения, свързани с пандемията на коронавирус. Не всички роднини и приятели успяха да се сбогуват с херцога според всички правила. Затова планираната служба ще предостави възможност на голямото семейство и приятели на Филип да отдадат почит на живота му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари