IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще бъде отбелязана платинената годишнина от управлението на Елизабет II

14 януари 2022 10 40

Бъкингамският дворец разкри пълната програма

Снимка: БГНЕС

През 2022 г. кралицата на Великобритания, 95-годишната Елизабет II, ще отпразнува 70 години от управлението си. През цялата година Нейно Величество и висши членове на кралското семейство ще участват в редица събития за платинената годишнина, планирани в цялата страна.

В понеделник Бъкингамският дворец пусна пълната празнична програма, която включва паради, концерти и други специални събития. Все още обаче не се знае точно в какви дейности ще участва самата кралица, след като лекарите ѝ препоръчаха пълна почивка.

През цялата юбилейна година се очаква хиляди певци, танцьори, музиканти и военни да участват в различни състезания, посветени на историята на управлението на Елизабет II. Учениците от цялата страна са помолени да създадат рисунки на бъдещето на планетата през следващите 70 години, най-добрите от които ще бъдат на национални знамена.Снимка

Първото от поредицата от празненства беше състезанието за платинен пудинг на 10 януари. Организирано от Fortnum & Mason, елитен британски универсален магазин, кулинарното състезание бе предназначено да определи десерт, който съответства на историческата дата. Рецептите бяха оценявани от експертна група, която включва най-известната английска готвачка и телевизионна водеща Мери Бери.Снимка

От 12 до 15 май на територията на замъка Уиндзор ще се проведе грандиозно конно шоу с участието на повече от 500 коня и 1000 изпълнители, които ще запознаят зрителите с кралската история – от Елизабет I до наши дни.

Традиционният парад на Кралската конна гвардия в чест на рождения ден на кралицата – Trooping the Color е насрочен за 2 юни. В същия ден Великобритания, Нормандските острови, остров Ман и британските отвъдморски територии ще включат своите фарове, които ще светят едновременно с главния фар на Бъкингамския дворец.

На 3 юни, в очакване на големия галаконцерт с участието на звездите, който е насрочен за 4 юни, в катедралата „Свети Павел“ ще бъде отслужена благодарствена служба за царуването на кралицата. Уличните събития са планирани в Обединеното кралство за 5 юни.

През юли в Бъкингамския дворец, замъка Уиндзор и двореца Холируд ще има три изложби, посветени на възкачването на кралицата на трона, нейната коронация и годишнини.

Няколко имения на Нейно Величество, включително Сандрингам и Балморал, ще бъдат отворени както за жители, така и за посетители през цялата година, за да отпразнуват платинената годишнина на кралицата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари