IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мерилин Менсън ме изнасили по време на музикално видео“

26 януари 2022 08 40

Актрисата Евън Рейчъл Уд твърди, че е била принудена към сексуален акт

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Евън Рейчъл Уд споделя повече за сексуалния тормоз, който твърди, че е изпитала по време на връзката си с Мерилин Менсън. Разкритията станаха в новия ѝ документален филм.

Първата част от филма „Възраждането на феникса“ направи своята премиера в неделя по време на филмовия фестивал в Сънданс, а целият документален проект ще се появи в HBO през март. В откъса, който зрителите успяха да видят, актрисата говори как е била подмамена да влезе в бурна връзка с Менсън (роден като Брайън Уорнър) от средата на 2006 до началото на 2011 година. Тя определи отношенията си с него като влияние от култ.

Уд си спомня, че първото престъпление, извършено към нея от страна на Менсън, е станало по време на снимките за видеото към песента Heart-Shaped Glasses през 2007 година. Тогава тя е била само на 19 години.

„Не беше нищо от това, което си мислех, че ще бъде. Правихме неща, които не бяха обсъдени с мен. Дискутирахме подобна секс сцена, но когато камерите започнаха да снимат, той наистина проникна в мен. Никога не съм се съгласявала на това. Професионална актриса съм, правила съм това нещо през целия си живот. Никога не съм била на толкова непрофесионална снимачна площадка до онзи момент“, разказва Уд.

Допълва, че ситуацията е била тотален хаос. „Не се чувствах защитена. Никой не се грижеше за мен. Беше наистина травмиращо преживяване докато снимах видеото. Не знаех как да се защитя или как да откажа, защото бях учена никога да не отговарям, просто да стискам зъби“, казва още актрисата.

Уд споделя, че след края на снимките се е чувствала омърсена и е знаела, че е направила нещо срамно. Според нея, целият екип се е чувствал неудобно и не е знаел какво да прави. „Бях принудена да извършвам комерсиален сексуален акт под фалшиви претенции“, добави тя в документалния си филм, режисиран от Еми Бърг, която има номинация за „Оскар“. Уд коментира, че буквално е била изнасилена пред камерата.

Актрисата от „Западен свят“ обяснява, че се е страхувала да разказва за случилото се, защото е смятала, че агресията към нея ще ескалира по време на връзката ѝ с Менсън. Допълва, че дълго време се е самообвинявала и не е разбирала какво точно ѝ се е случило.

Във виртуално отговаряне на въпроси от феновете, Уд дискутира защо е почувствала нуждата да разкаже историята си в документален филм. „Беше време да кажа истината. Дойде време да разкажа моята страна от историята. Не мога да позволя някой друг да я разкаже вместо мен, а хората могат да вярват на това, което искат. Не е моя работа да ги убеждавам. Не лъжа. Моята работа е да кажа истината и точно това направих. Само това мога да направя“.

53-годишният Мерилин Менсън обаче отрича всички обвинения, направени от Уд, включително и това, че я е изнасилил по време на снимките за видеото към песента Heart-Shaped Glasses. Чрез своя адвокат той казва, че не е правил секс с Евън на снимачната площадка и тя знае, че това е самата истина.

„От всичките фалшиви твърдения, които Евън Рейчъл Уд е направила към Брайън Уорнър, нейният въображаем разказ относно създаването на видеото към Hear-Shaped Glasses преди 15 години е най-наглото и най-лесно за оправдаване твърдение, защото по това време е имало множество свидетели“, казва адвокатът на Менсън Хауърд Кинг.

Според Кинг, Уд е била напълно наясно какво се случва по време на снимките и дори е участвала сериозно в подготвителния етап, плануването и монтажа на видеото. „Симулирането на секс отне няколко часа за заснемане, като бяха използвани различни ъгли на снимане и много дълги почивки преди всяка сцена“, допълва още адвокатът.

Миналата година Евън Рейчъл Уд заяви, че е била тормозена и изнасилвана от Брайън Уорнър, познат на света и като Мерилин Менсън. „Той започна да ме примамва, когато бях още тийнейджърка и ме малтретираше ужасно в продължение на години. Бях с промит мозък и манипулирана, за да му се подчинявам. Спирам да живея в страх от отмъщение, клевета или изнудване“, написа актрисата в социалните мрежи.

Тя заяви, че иска да сподели историята си, за да спре Менсън от разрушаването на други животи. Изказа и подкрепата си към всички жертви, които не искат повече да мълчат.

Уд е сред 15-те жени, които обвиниха Менсън в сексуален тормоз, като изпълнителят е обвиняем по три различни дела, включително едно и от бившата му приятелка Ашли Морган и актрисата от „Игра на тронове“ Есме Бланко. Засега Менсън отрича всички обвинения и твърди, че историите са ужасно изкривяване на реалността.

„Интимните ми връзки винаги са били по взаимно съгласие. Независимо от това как и защо други решават да изкривят миналото, това не е истина“, казва той в официално съобщение.

Засега няма решение от страна на съда по делата срещу Мерилин Менсън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 години )
Тая ми изглежда да е поредната златотърсачка имала близост с известна личност и (предполагам) решила или да го съди много пари или да разправя такива лъжи до, като не се свърже с нея и й предложи пари за да млъкне.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар