IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камила – най-голямата подкрепа на принц Чарлз

10 февруари 2022 17 40

Готова ли е да стане кралица?

БГНЕС

БГНЕС

Камила е най-голямата опора на принц Чарлз. След като кралицата ѝ даде титлата кралица консорт, източник, близък до херцога и херцогинята на Корнуол сподели, че тя е готова да бъде кралица и да служи лоялно на нацията.

Кралица Елизабет, която имаше любимия си съпруг принц Филип до себе си в продължение на десетилетия, знае важността на подкрепящия съпруг.

„Тя е огромна подкрепа за него“, казва източникът, според когото втората жена на принца знае как да го развесели и в най-трудните моменти.

Елизабет Втора отбеляза 70-ата годишнина от възкачването си на трона, коментирайки, че „покойният принц Филип е бил „партньор, готов да изпълнява ролята на съпруг и безкористно да прави жертвите, които идват с това“. В тази връзка може да се каже, че Камила познава много добре тази роля. И макар едно време да е била третият човек в брака на Чарлз и принцеса Даяна, днес тя е доказала с работата си, че заема достойно мястото до своя партньор.

„Винаги ще има някаква реакция, но не можете да угодите на всички през цялото време. Ще има хора от определени избирателни райони, които може да се оплакват“, коментира човекът пред списание People по повод това, че Камила е недолюбвана от народа от години, но все пак е успяла да промени нагласата към нея чрез усърдна работа като представител на кралския двор.

Известно е, че втората съпруга на принц Чарлз защитава правата на жените и се включва в инициативи срещу домашното насилие. Тя е подкрепила безброй благотворителни организации и създаде литературен клуб, с който да насърчи четенето на повече литература.

„Когато в пълнотата на времето моят син Чарлз стане крал, знам, че ще дадете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която дадохте на мен; и моето искрено желание е, когато дойде това време, Камила да бъде известна като кралица консорт, тъй като тя продължава собствената си лоялна служба“, каза кралицата на своя платинен юбилей.

„Докато мислеше за баща си Джордж VI, тя също бе помислила за майка си и значението, което играеше като партньор за него. И тогава, разбира се, със смъртта на принц Филип, тя обмисля жертвите и трудностите да бъдеш съпруг на кралица“, казва пред People кралският историк Робърт Лейси.

принц Чарлз

БГНЕС

Припомняме, че през 2016 г. кралицата направи съпругата на принц Чарлз член на своя Таен съвет. В края на миналата година Камила стана член на Ордена на жартиерите, основан от Едуард III през 1348 г. Той е най-висшият рицарски орден в британската система на отличия.

Един от първите, подкрепил Камила Боулс за кралица, е принц Уилям. Той и съпругата му Кейт са в отлични отношения с нея и често имат общи ангажименти. Засега те ще останат на заден план тъй като синът на кралицата е положителен тест за коронавирус и се е самоизолирал. Той се сблъсква с вируса за втори път, след като боледува от него през март 2020 г. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари