IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Показват портрет на принцеса Даяна в двореца Кенсингтън

7 март 2022 17 40

Той е направен от Дейвид Бейли през 1988 г.

БГНЕС

БГНЕС

Черно-бял портрет на принцеса Даяна, който не е показван до момента, ще бъде изложен в двореца Кенсингтън. Той ще заеме централно място от изложбата, която ще се проведе на мястото където тя живя с принц Чарлз.

Снимката е направена през 1988 г., за един от патронажите на Даяна, но никога не е споделена досега. Тя е на известния фотограф Дейвид Бейли.

Едва на 27, покойната майка на принцовете Уилям и Хари, позира леко тъжна. Тя е в профил и изглежда „резервирана, горда и дистанцирана“. А днес човекът зад обектива споделя, че му се доверила, защото притежавал „смел минимализъм“.

Дали заради това, че не се харесала или поради други съображения, снимката бива прибрана в архива на фотографа и до днес нее виждала бял свят.

„Живот през кралския обектив“ се нарича изложбата, която показва на посетителите как фотографията спомага за формирането на модерния образ на кралските особи и по какъв начин британското кралско семейство е използвало това, за да се опита да контролира своето публично представяне.

Портретът на принцеса Даяна, направен по поръчка на Националната портретна галерия във Великобритания, заедно с още много любопитни фотоси от кралския двор, може да бъде видян до 30 октомври тази година.

„Официалните портрети са представени заедно със снимки, изпратени от обществеността. За първи път има и селекция от изображения, направени от самите членове на кралското семейство, включително работата на известния фотограф и бивш жител на двореца, лорд Сноудън, съпруг на принцеса Маргарет“, разкриват организаторите на изложбата, открита на 4 октомври.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари