IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристен Стюарт: Невероятно е как принцеса Даяна не е имала истински приятели

21 февруари 2022 08 30

Актрисата е част от специалния холивудски брой на Vanity Fair

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кристен Стюарт е на върха на щастието от две години насам. Актрисата влезе в ролята на принцеса Даяна във филма „Спенсър“ и получи множество номинации, включително и за „Оскар“. В личния ѝ живот нещата също се подреждат и Стюарт вече е сгодена за приятелката си Дилън Майър. Сега звездата е част и от специалния холивудски брой на Vanity Fair, на който краси корицата заедно с Никол Кидман, Идрис Елба, Пенелопе Крус, Андрю Гарфийлд, Бенедикт Къмбърбач, Маурицио Кателан, Симу Лиу и Ем Джей Родригес.

„Всеки иска да спечели „Оскар“, казва Стюарт пред изданието. Това е първа номинация за актрисата, като голяма част от критиците дори предвиждат и победа. Преди да се насочи към най-голямото събитие в Холивуд, което ще се състои на 27 март, Кристен се наслаждава на заслужена почивка в Палм Спрингс, откъдето и дава интервюто си пред Vanity Fair.

Кристен споделя, че е много дълбоко докосната от всичките позитивни ревюта, които чете за себе си и за „Спенсър“ като цяло. Думите на критиците пасват идеално на чувствата ѝ и я карат да изпитва още по-голяма гордост от работата, която е свършила на екран. „Спенсър“ е един от най-големите проекти в кариерата на Стюарт, която, след ерата „Здрач“, започва да се занимава с нискобюджетни филми, които чувства по-близки до сърцето си.

Години наред привлекателността на Кристен се криеше в нейното хладнокръвие, в мърморещата и гневна героиня, която виждаме в „Здрач“. Винаги е имало хора, които твърдят, че тя е сред най-добрите актриси на младото поколение и това мнение започва все повече да се разпространява след „Спенсър“. В миналото Стюарт се стреми да учи репликите си непосредствено преди началото на снимките, за да може да усеща думите по-близо до себе си.

Но всичко научено трябва да отиде в коша преди влизането ѝ в ролята на принцеса Даяна, която изисква месеци на изследване и обучение за усъвършенстването на акцента. Режисьорът Пабло Ларейн е имал непоколебима вяра в своята американска актриса, която трябва да влезе в обувките на най-известната британка през 90-те години.

„Той постоянно ми казваше, че мога да бъда още по-добра“, обяснява Стюарт. Тогава тя се впуска още по-дълбоко в образа на Даяна, за да изведе на преден план нейната самота. „Едно от забележителните неща е, че тя е без приятели. Постоянно си задавах въпроса къде са нейните приятели“, допълва актрисата.

Стюарт потъва колкото може по-дълбоко във всеки аспект от болката на принцесата, включително и битката ѝ с булимията. „Спенсър“ показва хранителното разстройство доста откровено, акцентирайки и върху начина, по който Даяна яростно почиства банята след себе си. „Исках да се уверя, че нищо от това не е скрито“, казва Стюарт. Тя се подготвя предварително и в сцената се опитва наистина да изхвърли храна.

Ларейн, който стои зад камерата, доближава до измъченото лице на Кристен, но актрисата не успява да се справи със задачата. „Не можех да повърна в този филм, дори когато наистина трябваше. Чувствах се като абсолютна глупачка, че не можех да се справя, защото тялото ми просто не приемаше тази идея за прочистване“, обяснява Стюарт.

Въпреки обсесивното си изследване, актрисата не става експерт по кралското семейство и гледа само откъси от експлозивното интервю на Меган и Хари пред Опра Уинфри. Признава, че дори не е знаела, че бившите херцози са се преместили да живеят в Калифорния. Когато разбира, че те живеят в Санта Барбара, Кристен одобрява решението им и казва, че мястото е наистина много хубаво.

Самата актриса живее в Лос Анджелис и през ноември разкри, че вече е сгодена за приятелката си Дилън Майер. „Харесва ми да съм сгодена. Различно е... просто се чувствам толкова щастлива и късметлийка“, казва тя пред Vanity Fair. Двете дами работят заедно по телевизионно шоу, в което Стюарт ще участва. Признава, че в първия момент е била притеснена да работи с годеницата си, защото се е страхувала това да не промени отношенията им.

„Не исках това да се отрази на тази красива връзка, която имаме“, казва тя. Все пак се решава да напише първия епизод, след което чува идеята на Майър за режисура и разбира, че всичко ще бъде наред.

Въпреки че гледа напред към бъдещи проекти, Стюарт все още е здраво стъпила на земята и е щастлива, че скоро отново ще се срещне с Ларейн по пътя на наградите за „Спенсър“. Доверието на режисьора в нея продължава да е непоколебимо. „Той просто обича мен и този филм толкова много“, казва тя пред Vanity Fair. Допълва, че няма как феновете да не видят близката връзка между двамата, която, според Стюарт, е спомогнала за направата на един красив филм.

Дали Кристен Стюарт ще се сдобие с първата си награда „Оскар“, ще разберем на 27 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари