IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бодигардът на Даяна: Кристен Стюарт е най-добрата актриса, изиграла принцесата!

16 ноември 2021 08 30

Кен Уарф охранява Даяна в продължение на седем години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Много актриси са се опитвали да изиграят принцеса Даяна през годините, но ако питате бодигарда ѝ, само една от тях се доближава максимално до истинския образ.

Според Кен Уарф, който охранява Даяна в продължение на седем години, Кристен Стюарт е човекът, който по най-добрия начин е успял да улови всяка една мимика и емоция на покойната принцеса. Актрисата влиза в ролята на Даяна във филма „Спенсър“ и досега е получила само добри отзиви, като критиците дори я гласят за първата ѝ номинация за наградата „Оскар“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Сега обаче Стюарт получи едно от най-големите си признание от човек, близък до истинската Даяна. Бившият бодигард Кен Уарф е личният защитник на принцесата от 1989 до 1993 година и много добре я познава, както и нейните емоции, терзания и проблеми. В интервю за списание People той споделя своето мнение относно новия филм за принцесата и как главната актриса се е справила с трудната задача.

„От всички хора, които изиграха Даяна през последните 10 години, Кристен е най-близка до истинския образ. Тя успява да улови всичките ѝ маниери“, казва Уарф. Освен за протекцията на Даяна, той е отговарял и за тази на принцовете Хари и Уилям. Бодигардът допълва, че Кристен толкова добре е влязла в ролята, че дори е успяла да тича като принцесата.

Уарф разкрива, че въпреки факта, че Даяна е израснала сред природата и се наслаждава на просторната шир на именията като малка, посещението ѝ в Сандрингам е било доста травмиращо. По време на коледния уикенд, който се разглежда в „Спенсър“, бодигардът е бил с кралското семейство и е наблюдавал от първия ред какво се случва с Даяна и брака й. Именно в този момент принцесата решава, че е време да се раздели с принц Чарлз.

„Тя постоянно искаше да прекарва време в кухнята с готвачите или пък с мен, надявайки се времето да мине по-бързо и да дойде моментът, в който да се завърне в Лондон“, казва Уарф пред People. Според него, цялото преживяване е било ужасяващо и твърде тежко за Даяна. Шон Харис влиза в ролята на готвача в Сандрингам по време на коледното събиране, като героят му се превръща в един от най-близките съюзници на принцесата.

Малко след като стана ясно, че Кристен Стюарт ще влезе в ролята на Даяна, режисьорът Пабло Ларайн обоснова избора си. „Тя е една от най-добрите актриси на нашето време. За да направиш работата добре, ти трябва нещо много важно в този филм, което е мистерията. Кристен може да бъде много неща, и може да бъде много мистериозна и едновременно чуплива и невероятно силна, от което имахме нужда“, казва той пред Deadline. Още тогава Ларайн споделя, че Стюарт ще свърши чудесна работа и това беше потвърдено от критиците.

Според кралския биограф Ингрид Сюард, Даяна постоянно е криела своите терзания по време на семейните събирания. „Тя се държеше нормално заради кралицата и цялото семейство. Беше отгледана правилно и смяташе за неприемливо да прави драматични сцени“, казва Сюард пред списание People.

Филмът „Спенсър“ вече излезе по кината в САЩ и Канада, но в България се очаква чак на 7 януари 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари