IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристен Стюарт: Всеки ден се боря да запазя духа на принцеса Даяна жив

14 септември 2021 08 30

Актрисата разказва какво е било да влезе в ролята на покойната лейди Ди

Снимка: БГНЕС

Кристен Стюарт разказва интересни подробности около ролята си на принцеса Даяна.

31-годишната актриса играе главната роля в биографичния филм „Спенсър“, който разказва за коледния уикенд на кралското семейство в Сандрингам през 90-те години. Драмата показва вътрешните терзания на принцесата на Уелс, която точно в тези три дни решава, че е време да прекрати брака си с принц Чарлз.

По време на интервю за The Los Angeles Times, Стюарт дискутира няколко от сцените, включително една, в която принцеса Даяна комуникира с духа на кралица Ан Болейн. Това е втората съпруга на крал Хенри VII и е майка на кралица Елизабет I. Болейн умира през 1536 година. Когато е попитана дали някога е имала паранормални преживявания, Стюарт отрича, но споделя, че е „почувствала някакво странно, плашещо присъствие“ по време на снимките на „Спенсър“. Актрисата признава, че може просто да си е фантазирала, но този спомен е останал запечатан в съзнанието ѝ.

„Имах чувството, че на моменти някой ми изпращаше знаци. Страшно е да разказваш история за човек, който вече не е жив и чието лично пространство е било толкова погазвано. Не исках и ние да навлизаме твърде много в живота ѝ, но в същото време исках да създадем нещо красиво и истинско“, казва Стюарт пред изданието.

След това актрисата е попитана дали някога е почувствала духа на принцеса Даяна. „Чувствах я като живо същество до мен. Може би всичко това ми е просто в главата и си фантазирам. Но имаше моменти, в които тялото и умът ми забравяха, че тя е мъртва. И след това си спомнях кого е оставила след себе си. И отново бях обзета от емоции. Всеки път. Може би три или четири пъти в седмицата плачех заради това, че е мъртва. Не можех да го проумея, защото всеки ден се борех да запазя духа ѝ жив“. Кристен признава, че „Спенсър“ е изключително драматичен и го сравни с балетно представление.

Преди премиерата на филма Стюарт сподели какво е трябвало да направи, за да пресъздаде по най-добрия начин принцеса Даяна. Пред Джими Кимъл тя разкрива, че е заспивала със звукозаписи на покойната лейди Ди, за да ѝ научи произношението и акцента. Пред The Los Angeles Times пък казва, че е работила с вокален педагог, за да усъвършенства всичко това, което е чула от касети и интервюта на Даяна.

„Спенсър“ направи своята премиера на филмовия фестивал във Венеция, но феновете ще трябва да изчакат до 5 ноември, когато той ще се появи на голям екран. Първият трейлър и няколко снимки вече бяха пуснати, което малко успокои нетърпеливите киномани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари