IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камила и Кейт Мидълтън насърчават четенето на книги сред децата

7 март 2022 10 50

Двете херцогини с обща инициатива във Великобритания

БГНЕС

БГНЕС

„Какво четеш, мило дете?“. Това питат Камила и Кейт Мидълтън, които се обединяват за важна инициатива – да насърчат четенето на книги сред младите хора във Великобритания. По случай Световния ден на книгата (23 април), двете споделят кои са любимите им четива от детството.

Херцогинята на Корнуол и херцогинята на Кеймбридж обожават да подаряват книги на любимите си хора. Едната го прави най-вече за своите внуци, докато другата – за трите си деца и прекрасни племенници. Но какви книги препоръчват за деца и подрастващи те?

На сайта на Кралската читалня жената до принц Чарлз и половинката на сина му – принц Уилям, разкриват кои класики са важни за тях и до някаква степен са повлияли положително върху тяхното развитие.

Кейт Мидълтън

„Стинг на сметището“, детски роман на Клайв Кинг

„Като дете обичах да прекарвам време на открито, да правя леговища, да копая, да откривам и да правя неща от ненужни дреболии. Дали това беше причината баща ми да ми препоръча тази книга, или тя вдъхнови въображението ми, не мога да си спомня, но никога не съм забравила тази брилянтна книга и ценностите, на които тя учи“, споделя херцогинята на Кеймбридж пред официалния клуб за четене на Камила.

„Совата, която се страхуваше от мрака“, детска класика от Джил Томлинсън

Откъс от тази книжка Мидълтън прочете онлайн – в Седмицата на психичното здраве на децата (7-14 февруари). Самата тя призна, че я отваря често пред нейните трима наследници – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

„Паяжината на Шарлот“ от Eлвин Брукс Уайт, като и сериите на Майли Хедъруик и Либи Уолдън – други в списъка

По думите на Кейт, за да разберат и разпознаят своите чувства и емоции, децата могат да четат въпросните четива, които са изключително полезни за тях.

Камила Боулс

„Баба Бандит“ на Дейвид Уолямс

„Черна красота“ от Ана Сюъл

„Изследователят“ на Катрин Ръндел

Класиката за деца на Джудит Кер „Когато Хитлер открадна розовия заек“

Херцогинята на Корнуол разказа колко е важно четенето на книги сред децата и младите хора. „Знаем, че четенето за удоволствие е най-големият показател за бъдещия успех на детето… но все още има приблизително 400 000 деца в нашата страна, които нямат собствена книга“, сподели тя в интервю за Daily Mirror.

Според съпругата на принц Чарлз, когато човек чете, разбира не само по-добре себе си, но и околните.

Всички книги, препоръчани от Камила, могат да бъдат открити на детската секция на Кралската читалня.

Читателският клуб на Камила – от Instagram в свой сайт

„Читалнята“ се казва проектът на херцогинята на Корнуол, който тя стартира в Instagram. След големия успех, който тя постигна с няколко свои инициативи за четенето на книги, сред които на открити библиотеки на възлови места на Острова, той вече си има свой собствен сайт.

„Новият уебсайт е пълен с интервюта с автори, препоръки за четене, включително най-добрите избори на херцогинята и ексклузивно съдържание“, съобщиха от пресцентъра на британския кралски двор. И разкриха, че там много родители ще открият и селекцията на Камила и Кейт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари