IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл говори за стереотипите към жените в своя подкаст

3 април 2022 12 00

Жената на Хари спечели делото срещу своята доведена сестра

БГНЕС

БГНЕС

Меган Маркъл подготвя своя подкаст, като вече е ясна и основната му тема. Той трябва да излезе това лято, като основното му заглавие е „Архетипи“. Това съобщиха от платформата Spotify, която подписа договор с актрисата още миналата година.

Думата архетип има гръцки произход, като означава модел на поведение. По данни на Уикипедия, понякога терминът се използва със значението на стереотип, а в други ситуации може да означава аналогична гледна точка. Това знае много добре Меган Маркъл, която има лична причина, за да избере въпросната тема.

Говорейки с историци и експерти, Меган ще представи етикетите, които често поставят на жените в обществото. Според официалното съобщение, тя смята да „разкрие произхода на тези стереотипи и ще проведе нецензурирани разговори с жени, които знаят твърде добре как тези типове оформят наративите“.

Заглавието на подкаста е свързано и с проекта Archewell, организацията с нестопанска цел, основана от Меган и Хари след отделянето им от британското кралско семейство.

Меган и

БГНЕС

От Spotify публикуваха аудиотийзър, в който херцогинята говори за правата на жените и стереотипите, погледнати през призмата на популярността и присъствието им в медиите. Самата тя познава цената на славата още докато работи в киното, а след като се сгодява и омъжва за внука на Елизабет Втора, се сблъсква с общественото мнение. А непрекъснатите критики към нея повлияват негативно върху психичното ѝ здраве.

Меган Маркъл изтъква, че често хората поставят етикет на една жена, без да имат свое мнение, повлияни от стереотипа, наложен за нея на екрана и в медиите.

„Ще водя разговори с жени, които знаят твърде добре как тези етикети оформят нашите разкази. И ще говоря с историци, за да разбера как изобщо сме стигнали дотук“, разказва още жената до принц Хари.

Преди няколко седмици се заговори, че Меган Маркъл най-сетне е започнала работа по своя подкаст. Това потвърди и говорител на нейната организация.

През януари Меган Маркъл и нейният съпруг изненадаха своите последователи, призовавайки Spotify да работи повече над дезинформацията за COVID-19.

Меган Маркъл осъди доведената си сестра

След като Томас Маркъл – бащата на звездата, сподели, че ще свидетелства срещу нея по делото за клевета, стана ясно, че тя е успяла да осъди доведената си сестра.

57-годишната Саманта Маркъл я призова в съда, след като чу нейното интервю пред Опра Уинфри. Но по данни на The Sun, тя ще трябва да плати на херцогинята сумата от 75 000 долара.

Според сестрата на Меган, заради нейните обидни думи и квалификации, тя не можела да си намери работа. Самата тя сподели в свое интервю, че сестра ѝ никога не е била бременна с Арчи и Лилибет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари