IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сали Фийлд против ограничаване правото на аборт в САЩ

31 март 2022 09 00

Актрисата има болезнено преживяване от ученическите години

БГНЕС

БГНЕС

Сали Фийлд не одобрява ограничаване правото на аборт на жените в някои части на САЩ. Актрисата подкрепи някои местни организации, според които властите в щатите Тексас, Флорида и Аризона са на път да направят грешка, въвеждайки забраните. Това потвърди самата тя в интервю за Vanity Fair, като нарече въпросните промени престъпни.

По думите на холивудската звезда, онези, които целят да ограничат правото на аборт след 15-ата седмица от бременността, дори да става дума за кръвосмешение и изнасилване, са толкова невежи и изостанали, че просто жадуват за власт. А всъщност не осъзнават какво причиняват с това на много семейства.

В своята биографична книга In Pieces, която актрисата представи през 2018 г., тя споделя защо би подкрепила младите момичета да направят аборт.

Сали Фийлд има личен мотив, за да е против забраната

Жената, по-позната с ролите си във филми като „Мисис Даутфайър“, „Място в сърцето“, „Форест Гъмп“ и други, не крие, че когато била ученичка, забременяла. И тъй като била още малка – едва на 17, трябвало да направи аборт. Но тогава подобни интервенции не били позволени. През 1964 г., точно две години преди да падне забраната, тя трябвало да отиде в Тихуана, Мексико, за да я оперират.

„Престъпно е. Не мога да намеря достатъчно ужасни думи, за да опиша чувствата си към тези хора. Ако ме видите, че се приближавам към тях, спрете ме, защото не знам какво ще направя“, коментира тя пред изданието, чиято корица украси преди броени дни.

75-годишната актриса, която е двукратна носителка на „Оскар“, призовава двамата губернатори – на Тексас и Флорида, да се вразумят и да отстъпят от намеренията си.

Сали Фийлд,

„Не мога да кажа достатъчно ужасни неща за това, което чувствам към тези мъже... Ако ги видите да идват към мен, тези двама губернатори конкретно, махнете се от пътя, защото не мога да нося отговорност за това, което бих направила“, казва още Сали Фийлд.

Актрисата признава, че е правила случаен секс и не помни името на този, от когото е забременяла. Но самото изживяване около аборта, ще помни винаги. След като се събудила след аборта в Мексико, тя била опипвана от лекар. И днес се радва, че родителите ѝ са я накарали да махне бебето.

Пастрокът на Сали Фийлд я насилвал

Историята на актрисата не свършва дотук. Тя настоява да няма забрана за абортите, защото много момичета са насилвани сексуално от свои роднини. Същото направил и нейният пастрок, който Сали не може да понася и до днес. Ето защо, със своята изповед и позиция, се надява да помогне на много млади момичета, някои от които не могат да споделят какво се случва с тях и търпят с години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари