IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щастие в дома на Меган и Хари: Дъщеря им Лилибет проходи

20 април 2022 18 00

Херцогът на Съсекс заяви, че няма търпение да заведе децата си на Invictus Games

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари е един горд баща!

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган Маркъл може и да са в Нидерландия за благотворителното събитие Invictus Games, но умът им е останал при децата им в Калифорния. Двамата са родители на 2-годишния Арчи и 10-месечната Лилибет, която наскоро е постигнала важен успех в живота си. За него сподели самият принц Хари в интервю за списание People.

„В момента приоритетите ѝ са да достигне брат си. Вече започна да ходи. Аз съм един горд баща“, каза по-малкият син на принцеса Даяна. Той допълни, че няма търпение да доведе децата си да гледат състезанията на Invictus Games, в които участват ветерани от войната. Синът му Арчи вече много добре знае за какво става въпрос и дори гледа видеа на баскетбол в инвалидни колички и ръгби между военните ветерани.

Меган Маркъл,

Снимка: Getty Images

„Показах му, че някои хора са с ампутирани крайници, а други имат различни видими контузии. Не ме е попитал, но аз исках да му кажа. Децата разбират много, затова исках да видя тази ситуация през неговите очи. Умът му все още е необработен и честен“, казва още Хари.

Принцът стартира събитието Invictus Games през 2014 година, като оттогава личният му живот сериозно се е променил. Той успя да намери любовта на живота си, да се ожени за нея, да напусне кралското семейство, да се премести в Калифорния и да стане баща на две деца.

„Бащинството със сигурност добавя още емоции към всичко това. Когато бях в армията, си обещах, че ще напусна, преди да имам съпруга и деца, защото не можех да си представя болката от раздялата, риска от контузии и реалността, с която семейството ми ще трябва да се справя, ако най-лошото се случи“, категоричен бе Хари пред People. Той допълни, че Invictus Games показват всеки един аспект от страховете му и той е изключително горд от жертвите, които ветераните са направили заради страната си.

Меган маркъл,

Снимка: БГНЕС

Игрите Invictus играят важна роля във връзката на Меган и Хари. Двамата правят първата си публична проява като двойка именно на събитието в Торонто през 2017 година. Според принца, няма място, на което да се чувства по-подкрепян и по-топло посрещан. За първата си поява с Меган той казва, че е усетил положителната реакция на цялата общност в Торонто и това изключително много го е зарадвало.

„Сега, пет години по-късно, сме тук в Хага на петите игри Invictus и вече сме родители на две деца и живеем в САЩ. Винаги съм искал да споделя тези невероятни моменти с някого, така че да имам Мег до себе си, наистина значи много“, каза Хари.

По време на откриването на игрите принцът сподели и какви са кариерните желания на сина му Арчи. „Един ден иска да е астронавт, друг ден – пилот. Но това, което се опитвам да му напомням, е че независимо какво ще работи като порасне, най-важен е характерът. С майка му ще бъдем изключително горди, ако неговият характер е такъв като вашия“, каза Хари пред ветераните.

Когато младите репортери София и Джей от Kindercorrespondent го попитаха какви са желанията му за Лилибет и Арчи, принцът отговори: „Да живеят в по-добър свят. Да живеят в по-справедлив свят, по-равнопоставен свят. Няма да е лесно, но няма да спра да се боря докато светът не стане едно по-добро място за тях. Защото това е наша отговорност като родители. Не мисля, че трябва да създаваме деца, ако няма да бъдем отдадени на тях. Не можем да откраднем бъдещето им“.

За срещата си с кралица Елизабет II

Преди началото на игрите Invictus принц Хари и Меган Маркъл кацнаха във Великобритания за тайна среща с кралица Елизабет II. Това беше и първата среща на херцогинята на Съсекс с монарха на Великобритания след преместването в САЩ. Лилибет и Арчи бяха оставени в Калифорния.

„Беше чудесно да бъда с нея. Радвам се, че се видяхме. Тя изглежда в чудесна форма“, каза Хари за баба си. Той допълни, че въпреки преместването си в САЩ, често се чува с Елизабет, която на 21 април ще навърши 96 години. „Просто искам да се уверя, че е защитена и има правилните хора около себе си“.

Макар цялото кралско семейство да е във Великобритания, Хари е категоричен, че неговият дом, за момента, се намира в САЩ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Ахаааа ( преди 1 година )
Той не можел да си представи с какво ще се сблъска семейството му,а тези за които организира тея игри?Те от какво са станали инвалиди и как техните семейства се справят?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар