IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои кралски особи имат забрана за балкона на Бъкингам?

10 май 2022 08 30

Принц Хари, Меган Маркъл и принц Андрю няма да бъдат допуснати на това ключово място

Getty Images

Getty Images

Британското кралско семейство е известно с блясъка на сватбите си и спектакъла на обявленията за раждане, но има и други кралски събития, които са също толкова впечатляващи. Съвсем скоро Нейно Величество кралицата ще празнува своя платинен юбилей – 70 години откакто се е възкачила на трона. Елизабет Втора става британска кралица, след като баща ѝ крал Джордж Шести умира на 6 февруари 1952 г.

Тя е и първият британски монарх, властвал толкова дълго. Платиненият юбилей ще бъде честван с четиридневни празненства в началото на юни. На тези тържества обаче традиционната изява на балкона на членовете на кралското семейство, ще бъде ограничена до Нейно Величество и тези кралски особи, които в момента поемат официални обществени задължения от името на кралицата. Това гласи официалното съобщение на говорителя на Бъкингамския дворец.

Това означава, че херцозите на Съсекс – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, както и вторият син на кралицата – принц Андрю, няма да бъдат поканени на балкона, както през юни, така вероятно и никога повече.

Говорителят на Хари и Меган обаче потвърди, че двойката и техните деца, Арчи и Лилибет все пак ще посетят Острова през юни за тържествата за платинения юбилей на кралицата.

Андрю и

Кралицата с втория си син принц Андрю, който изпадна в немилост през последните две години, заради баализките си контакти с педофила Джефри Епстайн; Снимка: Getty

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари