IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт получи докторска степен и сподели важни съвети за живота

23 май 2022 08 40

Изпълнителката завърши заедно с клас '22 от Университета на Ню Йорк

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Вече може да я наричате д-р Тейлър Суифт!

32-годишната изпълнителка се сдоби с почетна докторска степен от Университета в Ню Йорк и изнесе важна реч пред клас '22. Специалната церемония се състоя на Янки Стейдиъм, в която участваха цели три випуска - 2020, 2021 и 2022 година. Събирането се наложи заради пандемията и невъзможността на по-предните класове да завършат подобаващо годината и да получат дипломите си лично. 

След като получи докторската си степен, Суифт се качи на подиума, за да изнесе 20-минутна реч, в която включи лични анекдоти, мъдри съвети и увери всички, че правенето на грешки е нещо неизбежно. Тя се пошегува, че Университета в Ню Йорк нарочно са изчакали годината 2022, за да я поканят за докторска степен, намеквайки за връзка с песента й "22". 

Тейлър Суифт

Снимка: БГНЕС

"Последният път, когато бях на такъв голям стадион, танцувах на токчета и носех леопардов костюм. Този тоалет е много по-удобен", казва Тейлър за лилавата тога. Тя се обърна към всички родители, членове на семейства, ментори, учители, приятели, колеги и половники, които винаги са подкрепяли завървашващите ученици, казвайки им, "Добре дошли в Ню Йорк. Той ви очакваше". Заклетите фенове на изпълнителката отново доловиха връзката между речта и песента й "Welcome to New York". 

Признавайки, че никога не е имала "нормален колежански опит", Суифт сподели някои от най-добрите си трикове за живота и по-късно обясни защо не вярва в даването на съвети. 

"Животът може да бъде доста тежък, особено ако се опитваш да го изживееш наведнъж. Част от израстването и преминаването към нови глави е свързано с хванащането на някои и пускането на други неща. Второ, научете се да живеете заедно с нестандартното. Имах фаза, в която през цялата 2012 година се обличах като домакиня от 50-те. Но знаете ли какво? Забавлявах се", каза още певицата. 

Тейлър Суифт

Снимка: БГНЕС

Тя също така разсъжава за издигането си до звезда, припомняйки предупреженията, които е получава от по-възрастните членове на музикалната индустрия и медиите. Казва, че е растяла с посланието, че, ако не направи никакви грешки по пътя си, всички деца на Америка ще бъдат перфектни. "Ако обаче се подхлъзна, цялата Земя ще падне от оста си и това ще бъде изцяло моя вина и ще отида в затвора за поп звезди завинаги".

В крайна сметка Суифт посъветва абитуриентите да следват своите инстинкти дори пред лицето на страха. "Понякога ще се прецакате. И аз ще го правя. И когато го направя, най-вероятно ще прочетете за това в интернет", пошегува се тя. "Ще ни се случат трудни неща. Ще се възстанови. Ще се поучим от тях. Ще станем по-издръжливи заради тях"

Тейлър Суифт

Снимка: БГНЕС

След това певицата завърши речта си по емблематичен за нея начин, казвайки, "Надявам се, че знаете колко съм горда, че споделям този ден с вас. Прави това заедно. Така че нека просто продължим да танцуваме, сякаш сме класът на 2022"

Малко преди да се появи на Янки Стейдиъм, Суифт публикува клип в TikTok, на който показва как се подготвя за събитието. То започва с кадър, на който певицата се вози в кола, носейки обикновен сив суичър. Бързо ситуацията се променя и Тейлър вече е облечена в черна къса рокля, червено червило, перфектна прическа и токчета с щампа на гепарди. 

Към всичко това се добавя лилавата тога от Университета в Ню Йорк и задължителната шапка. След това Суифт позира пред банер за дипломиране и голяма клетка за птици, но пълна с книги, фотоапарат и награди "Грами". Гордият й баща я снима преди Тейлър да замине за Янки Стейдиъм. 

Тейлър Суифт

Снимка: БГНЕС

През март престижният университет в Манхатън обяви, че Суифт ще бъде почетена с докторска степен и ще говори пред абитуриентите. Той нарече певицата "един от най-плодотвротните и известни изпълнители на своето поколение". В изявлението се признават различните постижения на звездата в кариерата, включително факта, че тя е единствената жена изпълнител, която някога е печелила три награди "Грами" за албум на годината и единственият соло изпълнител през този век, който има три албума, достигнали до номер 1 за една година. 

Суифт пък от доста време се надява да получи почетна докторска степен. В интервю за Vogue през 2016 година, тя беше помолена да посочи цел, която е решена да постигне в живота си. "Наистина искам почетна докторска степен, защото Ед Шийран има такава и имам чувството, че ме гледа с други очи, защото аз нямам", пошегува се тя. 

Тейлър Суифт

Снимка: БГНЕС

Освен че доведе Суифт на Янки Стейдиъм, Университетът в Ню Йорк наскоро предложи курс по изучаване на звездата. Класът беше преподаван от репортерката на Rolling Stone Британи Спанос, а учениците научаваха всичко за Тейлър - от ангажираността й с чернокожата култура до представянето й в медиите и нейното влияние върху други изпълнители като Били Айлиш и Оливия Родриго. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари