IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миналото се повтаря: Трима мъже обвиниха Кевин Спейси в сексуално насилие

31 май 2022 18 00

Случките са в периода от 2005 до 2013 година в Обединеното кралство

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съдебните проблеми на Кевин Спейси далеч не са приключили.

На 26 май прокуратурата във Великобритания обяви, че 62-годишният актьор е бил обвинен в четири сексуални престъпления срещу трима мъже. Според официалните документи, две от предполагаемите атаки са се случили в Лондон през 2005 година и са били срещу един мъж. Третият акт на сексуално посегателство е бил през август 2008 с друг човек. Той обвинява Спейси, че го е принудил да участва в сексуална активност без неговото съгласие. Четвъртата предполагаема атака се е случила през април 2013 година в Глостър, който се намира на 160 километра от Лондон.

Кевин Спейси

Снимка: Getty Images

„Прокуратурата напомня на всички заинтересувани, че наказателното производство срещу г-н Спейси е активно и той има право на справедлив процес“, казва Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления.

Засега Кевин Спейси не е отговорил публично на обвиненията.

Това е поредната съдебна битка, с която актьорът от „Къща от карти“ ще трябва да се справя. През ноември 2017 година той беше премахнат от известния политически сериал, след като към него бяха отправени обвинения в сексуално посегателство и непристойно поведение. През 2018 година Спейси беше обвинен в нападения и посегателство, като той твърди, че е невинен. Малко по-късно обвиненията бяха свалени поради „недостъпност на жалбоподателя“.

Въпреки че Спейси не е говорил много по обвиненията си, през 2020 година той беше силно критикуван, че сравнява падението си в професионален план с пандемията от коронавирус. „Не обичам често да казвам на хората, че мога да знам какво изпитват, защото мисля, че това подкопава преживяването, през което преминават. Но в този случай имам чувството, че мога да се свържа с това какво е усещането светът ти внезапно да спре“, каза той по време на епизод от подкаста Bits & Pretzels.

Кевин Спейси

Снимка: Getty Images

Той допълни, че двете ситуации – пандемията и падението на кариерата му – са доста различни по същество, но причиняват еднакви емоционални щети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари