IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл с ответен удар срещу сестра си

29 юни 2022 17 50

Саманта Маркъл заведе дело срещу херцогинята

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл не смята да стои безучастно, когато срещу нея се предявява иск от сестра ѝ Саманта.

В съдебни документи, цитирани от E!News, херцогинята на Съсекс е подала молба за отхвърляне на „безоснователното дело за клевета“, твърдейки че подобен спор няма място в съда. Екипът на Меган твърди, че Саманта моли съда да реши дали тя и Маркъл някога са били близки, колко пъти двете са се виждали като възрастни и дали чувствата на Меган, че е израснала като единствено дете, са верни или неверни.

„Ние не принуждаваме съдебните заседатели да се произнесат относно това дали двама души са близки или дали единият наистина се чувства като единствено дете“, се казва в съдебните документи. Според адвокатите на Меган, съдилищата не могат да преценяват легитимността на чувствата на дадено лице относно неговото детство и връзки.

Екипът добавя, че жалбата на Саманта не посочва точна клевета или вредоносна лъжа, изречена от клиентката им. Адвокатите поискаха съдът да отхвърли делото и да присъди на Меган обезщетение за разноските по случая.

Още през март Саманта подаде жалба срещу Меган за клевета, твърдейки, че кралската особа е разказала фалшива история за себе си. В съдебните документи се посочва, че Маркъл не е била честна по време на интервюто си с Опра Уинфри. Тогава херцогинята заяви, че никога не е била близка с полусестра си Саманта и полубрат си Томас Маркъл-младши, които баща ѝ Томас Маркъл има от предишния си брак с Рослин Лавлес.

По време на интервюто Меган говори и за книгата на Саманта, озаглавена „Дневникът на сестрата на принцесата: Мемоари, част първа“. Тя заяви, че не обича да коментира хора, които не познава. „Израснах като единствено дете, което се знае от всички, които ме познават. Винаги съм искала да имам братя и сестри, но бях единствено дете“, казва още Маркъл. Допълва, че Саманта е върнала фамилията си Маркъл, чак когато принц Хари влиза в живота на Меган.

Саманта обаче не спира да говори за връзката със сестра си. В съдебните документи, подадени през март, тя казва, че бившата актриса е излъгала за нея и брат ѝ Томас, за да не могат те да се намесят или да противоречат на „фалшивия разказ и приказната житейска история, която измисли“.

През 2018 година Саманта сравни Меган с известен злодей на „Дисни“, когато сподели статия, в която се твърдеше, че херцозите на Съсекс се оттеглят от медийните си изяви. „Добре, значи Круела Девил се оттегля“, написа тя в социалните мрежи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари