IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз и емоционалната му среща с малката Лилибет

30 юни 2022 14 50

Бащата на принц Хари е видял внучка си за първи път

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Платиненият юбилей на кралица Елизабет II в началото на юни е бил емоционален момент не само за празнуващата, но и за принц Чарлз. По това време той е успял да се срещне за първи път с внучка си Лилибет, която живее в САЩ заедно с родителите си – принц Хари и Меган Маркъл – и по-големия си брат Арчи.

„Това беше прекрасна визита. Принцът беше радостен да види внука си и да се запознае с внучка си за първи път“, казва кралски източник. Той допълва, че цялото кралско семейство се е радвало, че Меган и Хари отново са във Великобритания.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Пътуването за платинения юбилей на кралицата беше първата среща на Лилибет с великобританските ѝ роднини. Тя се роди на 4 юни 2021 година в САЩ, като това беше и първото ѝ пътуване извън границите на страната. Арчи се роди във Великобритания на 6 май 2019 година, но не се беше връщал в родината си откакто навърши шест месеца.

„Принцът и херцогинята на Корнуол бяха много щастливи да ги видят отново“, продължава източникът, казвайки че Чарлз не е виждал внука си дълго време. „За него беше важно да прекара малко време с Арчи. Досега не беше виждал Лилибет, внучка му, така че срещата с нея беше емоционална. Беше невероятен момент“, допълва източникът.

Визитата даде възможност на Лилибет да се срещне с прабаба си Елизабет II, на която е кръстена. Лилибет е бил прякорът на кралицата от детството и така я наричат всички нейни близки. Разбира се, името се използва само зад затворените врати на замъка, като пред публиката и на обществени места, кралското семейство спазва протокола и отдава заслуженото уважение към монарха.

Лилибет БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Източници от двореца заявиха преди няколко дни, че херцогът и херцогинята на Съсекс са финансово независими от кралското семейство и са платили сами пътуването си до Великобритания и обратно. „Поздравления за херцога и херцогинята на Съсекс. Когато те решиха да живеят отвъд океана и да започнат независим живот, да не бъдат подкрепяни от кралското семейство, те казаха, че искат да преминат към финансова независимост. И успяха“, казва кралски източник.

Допълва се, че средствата за реновирането на дома им Frogmore Cottage във Великобритания са напълно изплатени. Сумата от 2,9 милиона долара е върната на кралицата. Засега не е ясно дали принц Чарлз е помогнал финансово на сина си, както се говореше по-рано.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари