IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл и принц Хари с първа снимка на Лилибет

7 юни 2022 12 30

Момиченцето навърши годинка на 4 юни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл и принц Хари отбелязват рождения ден на дъщеря си Лилибет, споделяйки нейна първа снимка със света.

Херцозите на Съсекс са поканили близки и приятели за пикник в задния двор на къщата им във Frogmore Cottage, намираща се в близост до замъка Уиндзор. Меган, Хари, Лилибет и Арчи бяха във Великобритания няколко дни, след като пристигнаха специално за празненствата по случай 70 години от управлението на кралица Елизабет II. Двамата участваха само в едно събитие, като стояха далеч от принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Снимката на Лилибет идва, след като тя за първи път се срещна с роднините си от Англия. На кадъра, заснет от фотографа Мисан Хариман, едногодишното момиченце седи на тревата в задния двор на дома си. То носи синя лятна рокличка, а в червената ѝ коса е закачена бяла панделка. Цветът на кичурите на Лилибет никак не е изненадващ, имайки предвид рижавия ген на принц Хари.

Фотографът Мисан Хариман е същият човек, който запечатва и снимката, чрез която Хари и Меган обявиха пред света, че очакват първата си дъщеря. Тогава те позираха пред голямо дърво в дома си в Калифорния, а черно-белият кадър обиколи света само за няколко минути и спечели милиони харесвания в социалните мрежи.

Хариман е присъствал на партито заедно със съпругата и децата си, като говорител на херцозите на Съсекс казва, че снимката е била направена съвсем спонтанно. Клеър Птак пък е била нагърбена със задачата да направи специална торта за Лилибет, като тя се занимава и със създаването на сватбената торта за Меган и Хари през 2018 година. В социалните мрежи се появиха и още снимки от партито, на които този път рожденичката е в ръцете на майка си Меган.

Говорител на съпрузите допълва, че двамата са изключително трогнати от безбройните пожелания за рождения ден на дъщеря им. Те били впечатлени, че хора от целия свят са направили различни дарения, достигащи обща сума над 100 000 долара, към World Central Kitchen в името на Лили. Хари и Меган също така благодарят на всеки, който е показал подкрепа към организацията, която е много важна за тях.

World Central Kitchen е организация, която осигурява храна в отговор на хуманитарна, климатична и обществена криза. Тя изгражда устойчиви хранителни системи с локално водени решения. Съвсем наскоро те предоставиха своята подкрепа в Ювалди, Тексас и Украйна.

Миналата седмица Хари и Меган заминаха за Великобритания заедно с двете си деца – 3-годишния Арчи и 1-годишната Лилибет. Те останаха в дома си в Frogmore Cottage, който е само на 800 метра от замъка Уиндзор. Цялото семейство се е завърнало в Калифорния в неделя, ден след рождения ден на дъщеря им.

Пътуването отбеляза първия път, в който Лилибет посещава Великобритания и се среща с роднините си там. Арчи се роди на 6 май 2019 година, но не се беше връщал в Англия откакто навърши шест месеца.

Децата на Меган и Хари обаче не бяха показани пред британските фенове, като те не участваха в нито едно събитие от платинения юбилей. За разлика от братовчедите си – Джордж, Шарлот и Луи – Арчи и Лилибет не се качиха на балкона на Бъкингамския дворец. Причината е, че родителите им не са работещи членове на короната.

Въпреки това, кралица Елизабет II, принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и принц Чарлз и Камила отбелязаха рождения ден на Лилибет, споделяйки съобщения в социалните мрежи. Потребителите веднага намериха снимка от детството на монарха на Великобритания и я сравниха с тази на правнучка ѝ, посочвайки приликите между двете.

През април тази година Хари и Меган се отбиха в Англия за кратка среща с кралицата, след което се отправиха към Нидерландия за състезанието Invictus Games. „Беше много хубаво, че се видяхме с нея. Да я видя насаме беше много приятно“, каза принцът пред предаването Today. Той допълни, че макар вече да не живее в Англия, все още се чува с баба си и проверява как е.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари