IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Използвал ли е принц Чарлз срещата с Лилибет за лична изгода?

13 юли 2022 10 50

Според кралски експерт той така е отвлякъл вниманието от скандал

Снимка: БГНЕС

Въпреки че мнозина се впечатлиха от емоционалната среща между малката Лилибет и нейния дядо принц Чарлз, имаше и такива, които видяха в това по-скоро отвличане на внимание в правилния момент.

Самата среща се състоя в близост до платинения юбилей на кралица Елизабет II в началото на юни. Той е бил емоционален момент не само за празнуващата, но и за принц Чарлз. По това време той е успял да се срещне за първи път с внучка си Лилибет, която живее в САЩ заедно с родителите си – принц Хари и Меган Маркъл – и по-големия си брат Арчи.

„Това беше прекрасна визита. Принцът беше радостен да види внука си и да се запознае с внучка си за първи път“, казва кралски източник. Той допълва, че цялото кралско семейство се е радвало, че Меган и Хари отново са във Великобритания.

Затова пък се появиха и такива кралски коментатори, които погледнаха събитието от друг ъгъл. Принц Чарлз беше обвинен, че използва първата си среща с  Лилибет, за да измести медийния фокус от наболелите проблеми и скандалните новини, които съпътстваха кралското семейство през цялата тази година.

Омид Скоби, автор на биографията на херцога и херцогинята на Съсекс В търсене на свобода, каза, че Бъкингамският дворец бавно, но сигурно изоставя златното кралско правило „никога не се оплаквай, никога не обяснявай“ в полза на „отхвърляне и разсейване“.

Скоби предположи, че решението да се предостави на репортерите информация за първата среща между Лилибет и принц Чарлз е помогнало да се отклони вниманието от критиките във връзка с публикувания финансов отчет за периода от април 2021 г. до април 2022 г., който съдържа съмнителни плащания по сметката на сина на Елизабет II от шейха на Катар за някои благотворителни организации.

Принц Чарлз беше заподозрян в организиране на корупционни схеми и пране на пари.

„Виждате ли, когато принцът на Уелс беше принуден да обяви чрез своя говорител, че никога повече няма да приема найлонови торбички, пълни с банкноти от 500 евро за своите благотворителни организации, един от неговите старши помощници също информира репортерите с възхитителни подробности: о, чудо, наследникът за първи път се срещна с внучката си Лилибет миналия месец “, отбеляза язвително биографът.

Родителите на Лилибет отбелязаха нейния първи рожден ден във Великобритания.

На празника присъства и кралица Елизает Втора, но не и семейството на принц Уилям и Кейт Мидътън, които обявиха, че са заети с обществените си кралски задължения.

Това не учуди никого, тъй като двамата братя все още не са успели да заздравят връзката си след интервюто, което дадоха херцозите на Съсекс пред Опра Уинфри и споделиха нелицеприятни подробности от кралския живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари