IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Джексън имал 19 фалшиви самоличности за да си купува лекарства

2 септември 2022 09 00

Певецът бил пристрастен към болкоуспокояващите

Снимка: БГНЕС

Светът беше шокиран, когато в края на юни 2009 г. се разбра за смъртта на легендата на поп музиката Майкъл Джексън.

50-годишният певец беше намерен в безсъзнание в дома си в Лос Анджелис, след като претърпя сърдечен арест, причинен от упойката пропофол. Лекарство, което според съобщенията се прилагало редовно от лекаря на Джексън, Конрад Мъри.

Той беше осъден за непредумишлено убийство на четири години затвор.

Лекарят излежа присъдата си, въпреки че Джексън доброволно е злоупотребявал с наркотици в опасни дози през по-голямата част от живота си.

„В продължение на много години обстоятелствата доведоха до смъртта му и всички тези различни медицински специалисти позволиха на Майкъл да диктува условията си, да получи лекарствата, които иска, когато иска и където иска.

Всички те са причината той да е мъртъв днес“, казва Орландо Мартинес, детектив от полицията в Лос Анджелис, работил по случая Джексън.

Според Ед Уинтър, помощник-главен следовател на окръг Лос Анджелис, Джексън е приемал пропофол непосредствено преди смъртта си.

В допълнение към незаконните хапчета за сън, които не са лек за безсъние, Кралят на попа е бил пристрастен и към други наркотици през цялата си кариера.

Всичко започва през 1984 г., когато той получава изгаряния от втора и трета степен на главата си по време на пиротехнически инцидент, докато снима реклама на Pepsi, и получава болкоуспокояващи, за да се възстанови.

Според самия Джексън през следващите години наркотиците са превзели живота му: „Станах все по-зависим от болкоуспокояващите, за да преодолея напрежението от турнето си.“

Според вътрешен човек Джексън е създал 19 фалшиви псевдонима, за да събира различни лекарства, а неговият помощник е водил специална книга, в която е отбелязано кои рецепти са предназначени за всяка фалшива самоличност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари