IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лелята на Арми Хамър: Не съм изненадана от поведението му

2 септември 2022 14 40

Тя споделя, че семейство Хамър имат слава на насилници

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Лелята на Арми Хамър – Кейси Хамър – говори откровено по обвиненията в тормоз, които актьорът продължава да отрича. Дамата обаче казва, че не е изненадана от чутото, имайки предвид историята на семейството ѝ.

В интервю за Daily Beast, публикувано преди няколко дни, точно преди премиерата на „Домът на Хамър“, Кейси споделя, че не била шокирана, след като няколко жени обвиниха племенника ѝ в насилие, канибализъм, тормоз и дори изнасилване. Досега Хамър отрича всяко едно твърдение, казвайки че всичко е било по взаимно съгласие. Думите му обаче не стоплиха сърцата на Холивуд, като Арми беше уволнен от всеки един проект, в който участваше до онзи момент.

„Базирайки се на преживяванията ми с това семейство, аз също страдах от тормоз. Просто такъв беше начинът им на живот. Не се събуждаш един ден, превърнат в чудовище. Това е наследствено поведение“, категорична е Кейси.

Това, което я е изненадало обаче е бил начинът, по който медиите са разказвали за случая. По думите ѝ, всеки се е фокусирал върху факта, че Арми е бил канибал или какво ще се случи с кариерата му в Холивуд. Според Кейси, вниманието е трябвало да бъде върху самите жени, а не върху племенника ѝ. „Какво ще кажете за хората, които ще се страхуват цял живот заради станалото?“, пита Кейси.

С новия документален филм „Домът на Хамър“, лелята на Арми се надява, че жертвите ще получат нужното внимание и ще бъдат чути и разбрани от целия свят. Трите епизода разказват за всички обвинения, отправени срещу актьора, като показват интервюта с част от дамите, споделили за преживяванията си по време на връзките с Хамър. Постепенно обаче поредицата премества фокуса си от индивидуалното върху родственото, разказвайки за шокиращи истории, свързани с фамилия Хамър.

„Колкото и шокиращо да е това, което прави в момента, има модел на поколение, който е в действие от много дълго време и на който никой не обръщаше внимание. Нищо не е започнало ей така, то се простира много назад във времето“, казва Кейси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beth Ferreira (@bitsmagtv)

Кейси е дъщеря на Джулиан Хамър – единственият син на Арманд Хамър. Родът натрупва огромно богатство, около 800 милиона долара, чрез участието си в производството на петрол в САЩ. Арманд е бил главен изпълнителен директор и собственик на Occidental Petroleum – компания, която прави обширен бизнес с бившата му родина – СССР. Кейси е внучка на Арманд и леля на Арми и една от малкото жени в семейството.

„През целия ми живот са ми казвали, че съм грешка“, спомня си Кейси. По думите ѝ, семейството ѝ е искало момче и затова избира точно това име, което в САЩ по-скоро се приема като мъжко.

В „Домът на Хамър“ Кейси си спомня, че е била свидетел на множество малолетни любовници и наркотици, влизащи в семейството, както и на тежка доза насилие – голяма част от това от баща ѝ Джулиан, който е обичал да измъчва хората около себе си, използвайки оръжие.„Като малко момиче, държащо телефонен указател и стреляно по него, повечето хора биха се ужасили. Но за мен това беше нормално“, обяснява Кейси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OK! Magazine (@okmagazine)

В своите мемоари, публикувани през 2015 година, пише, че баща ѝ я е малтретирал сексуално като дете, както и че е наранил други в семейство Хамър. „Това беше всичко, което знаех. Тогава нямахме социални мрежи и си мислиш, че това е начинът, по който нормалните богати хора действат“, спомня си тя. Допълва, че всичко се случвало само зад затворени врати, а пред обществото историите са били контролирани от дядо ѝ. „Ако направиш нещо, за да засрамиш семейството, очакват те наказания“.

През 1955 година Джулиан Хамър е обвинен, че е убил свой приятел по време на 26-ия си рожден ден. Според историята, Джулиан е дължал 400 долара заради хазарт, като в същото време е подозирал приятеля си, че сваля съпругата му. Кейси разказва, че Арманд е наредил на свой приятел да занесе 50 000 долара на адвокат в Лос Анджелис, за да отхвърли обвиненията и да заяви, че стрелбата е била при самозащита.

„Баща ми се размина с убийство, а дядо ми беше виновникът за това“, казва Кейси. Тя е на 30 години, когато дядо ѝ умира. По думите ѝ, тогава е трябвало да се откаже от кариерата си на интериорен дизайн, за да гледа баща си, който е бил на ръба да се самоубие. Разказва, че Джулиан е бил в такава наркотична мъгла от кокаин и метамфетамин, че редовно е страдал от халюцинации и си е изкарвал гнева на нея.

„Оставях го да държи магнум до слепоочието ми на всеки час и ме караше да отворя очи, за да види дали съм обладана от извънземни. Ако си мислеше, че съм, щеше да ме застреля“, спомня си тя. Според нея, психическото насилие може да стигне до много по-високи граници от сексуалното или физическото. Обяснява, че останала в дома си, защото по това време била с промит мозък и под контрола на баща си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIA Market (@miamarketrome)

„Домът на Хамър“ направи премиерата си на 2 август по Discovery+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари