IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Пен и Бен Стилър със забрана да влизат в Русия

8 септември 2022 08 40

И двамата подкрепят Украйна във войната

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шон Пен и Бен Стилър попаднаха в официален списък с известни имена, които получават забрана за влизане в Русия. Това беше съобщено от Министерството на външните работи в страната.

В изявлението се посочват имената на 25 високопоставени длъжностни лица, представители на бизнес и експертни общности, както и културни дейци, на които е забранено да влизат в Русия. Създаването на списъка е в отговор на непрекъснато разширяващите се лични санкции от администрацията на Байдън срещу руските граждани.

САЩ и други страни наложиха санкции срещу дузина руски длъжностни лица, включително президента Владимир Путин и неговите дъщери и предполагаема любовница, на фона на продължаващата война в Украйна. Забраните на практика отрязват Путин и други руснаци от всякаква финансова система на Съединените щати и освобождават всички активи, които те притежават в страната.

Шон Пен и Бен Стилър многократно и публично са изразявали своята подкрепа към Украйна след започването на войната.

61-годишният Пен дори пътува до страната, за да работи върху предстоящия си документален филм относно политическото напрежение. Той засне началото на войната, последиците от нея и започването на бежанската вълна. Актьорът сподели в интервю, че дори е обмислял да се включи в боевете на страната на Украйна.

„Ако си посетил страната по това време, със сигурност воюването в нейна чест се е появило в ума ти. Започваш да си мислиш точно в кой век си попаднал“, казва Пен пред Hollywood Authentic. Допълва, че Путин е направил огромна грешка, когато е започнал войната, защото вече са изгубени много невинни животи и от двете страни.

„Президентът Зеленски и украинският народ се превърнаха в исторически символ на кураж и принципи. Украйна е на върха на копието на демокрацията“, казва още Пен.

Що се отнася до Бен Стилър, той се срещна със Зеленски като част от мисията на посланик на добра воля към ООН. Тогава двамата си говореха относно нуждите на жителите на страната, които трябваше незабавно да напуснат домовете си и да потеглят към други държави. Стилър дори нарече президента свой герой и посочи какво бреме е войната.

„Едно нещо е да гледаш разрушенията по телевизията или в социалните мрежи. Съвсем друго е да ги видиш със собствените си очи. Това е много по-шокиращо“, каза през февруари актьорът.

Шон Пен и Бен Стилър обаче не са единствените мъже от Холивуд, които нямат право да влизат в Русия. Морган Фрийман също попада в черния списък, защото през 2017 година е записал клип, в който обвинява Русия за намеса във вътрешните работи на САЩ след избора на Доналд Тръмп за президент.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари