IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Джордж и принцеса Шарлот привлякоха вниманието на погребението на кралицата

21 септември 2022 17 40

Двамата присъстваха на събитието

Снимка: БГНЕС

Мина времето, когато малкият принц Луи привличаше внимание с мимиките си. Фотографи успяха да уловят и сестра му принцеса Шарлот, правеща любопитни физиономии. Но след смъртта на кралицата ситуацията в кралското семейство се промени и децата се наложи да подходят с нужното уважение.

На 19 септември се състоя погребението на Елизабет II. Първо в Уестминстърското абатство се проведе мемориална служба, посветена на кралицата, а по-късно ковчегът с Нейно Величество беше отнесен в замъка Уиндзор, където беше спуснат в гробницата в параклиса "Свети Георги".

На погребението на монарха пристигнаха високопоставени служители, по-специално ръководители на западни държави. Сред присъстващите можеха да се видят Джо Байдън, Борис Джонсън с придружители, както и Меган Маркъл и принц Хари. Публиката обаче най-много се интересуваше дали 9-годишният принц Джордж и 7-годишната принцеса Шарлот ще присъстват на церемонията.

В навечерието на шествието близък до кралското семейство каза, че придворните много биха искали децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън да присъстват на погребението на прабаба си. Според експерти този стратегически ход ще убеди нацията в стабилността на британската монархия и приемствеността на традициите.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън на свой ред имаха дълга дискусия по този въпрос. Те обаче все пак дадоха съгласието си, тъй като сметнаха за важно децата да присъстват на това голямо историческо събитие.

В същото време най-малкото им дете принц Луи не присъства на погребалната церемония.

Малкият принц и принцесата пристигнаха на церемонията по сбогуването, придружени от Кейт Мидълтън. Шарлот облече черно палто и шапка, а принц Джордж носеше тъмносин костюм.

След смъртта на кралицата децата на херцозите на Уелс не са се появявали публично. Родителите се опитаха да ги предпазят от прекомерно обществено внимание.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари