IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освиркаха принцеса Амалия на официално събитие

23 септември 2022 14 40

Дъщерята на холандския крал остави за малко университета

БГНЕС

БГНЕС

Принцеса Катарина-Амалия стартира своята първа година в университет в Амстердам. Но освен с обучение, дъщерята на краля на Холандия ще се занимава и със своите задължения като престолонаследник. В тази връзка тя се появи на важно събитие с родителите си. Но вместо с овации, бе посрещната с освирквания. 

Русокосата красавица бе официален гост на Prinsjesdag. Така се нарича деня, в който откриват новия сезон на холандския парламент. 

Събитието, провеждащо се по традиция на третия вторник от септември, събра много хора. Пред присъстващите крал Вилем-Александър произнесе реч, обръщайки се и към съвместна сесия на Генералните щати на Холандия (Сената и Камарата на представителите). В нея той очерта политиките, които предстоящата парламентарна сесия ще бъде следвана. 

Катарина-Амалия, която е най-голямата дъщеря на краля и кралицата, присъства на откриването за първи път откакто навърши 18. Преди да заеме мястото си до тях, тя се включи в традиционната разходка с карета. Минавайки покрай кралския театър, тя бе освиркана от фермери, държащи знамето на страната наобратно. 

Махайки с ръце за поздрав, усмихвайки се на събралото се множество по улиците на Хага, принцесата за първи път усети и "народната любов", пишат местни медии. 

Протестиращите, освиркали тримата представители на кралския двор, настояват правителството да преосмисли намеренията си за ограничаване използването на азотни торове, свързани с вредните емисии от парникови газове. 

По данни на Royal Central, младата принцеса, крал Вилем-Александър и кралица Максима били наречени предатели по време на откриването. Не е изключено, завръщайки се в своя университет в Амстердам, престолонаследничката да бъде заоиколена от журналисти, които искат да научат какво е нейното мнение по повод негодуванието на фермерите. 

След като навърши пълнолетие, принцеса Амалия си почива една година и не записа да учи веднага. По-късно, когато бе приета в университет, настоя да не се възползва от държавната издръжка, на която има право като дъщеря на краля на Нидерландия. 

холандско кралско

БГНЕС

По-рано, отбелязвайки рождения ден на своята дъщеря, кралица Максима получи критики, че прави празненства на фона на пандемията и предпазните мерки в страната през 2021 г. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари