IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хейдън Пенетиър: Отказването от дъщеря ми беше най-трудното решение

1 октомври 2022 15 00

Актрисата споделя, че първоначално не е знаела за попечителството

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Хейдън Пенетиър споделя истината за попечителството на дъщеря ѝ Кая.

33-годишната актриса беше част от предаването Red Table Talk на Джейда Пинкет Смит, където сподели историята за времето, когато губи правата над детето си. В момента Кая е под попечителството на Владимир Кличко, с когото Пенетиър вече официално е разделена от няколко години. Звездата нарича подписването на документите „най-сърцераздирателното нещо, което съм правила в живота си“.

„Мислела си, че това е споразумение, което сте постигнали в името на най-доброто за дъщеря ви“, беше въпросът към актрисата. „Първо искам да кажа, че нямаше никаква дискусия. Ако той беше дошъл при мен и беше ми казал, че заради състоянието ми в този момент и трудностите, през които преминавам, е най-добре Кая да бъде с него за известно време, щях да се съглася и да го разбера“, отговаря Хейдън.

Допълва, че всичко е било доста травмиращо заради начина, по който се е случило. „Най-лошото беше да подпиша тези документи, сърцето ми беше разбито“, казва тя. Според документите, Кличко в момента има пълно попечителство над Кая. Пенетиър споделя, че е имало устна договорка да си върне момиченцето, след като преодолее проблемите и поработи върху себе си. Тя спазва своята част от сделката, но Кая така и не се връща при нея.

Обяснява, че всичко се случило много бързо, като първоначално е смятала, че дъщеря ѝ отива на визита при баща си в Украйна, както всеки път. Оказва се обаче, че този път няма билет за връщане в Америка. Това се случва още през 2018 година, когато Пенетиър и Кличко се разделят официално.

„Кая беше почти на три и решението не беше изцяло мое. Всъщност, аз дори не знаех, че ще се случи нещо, докато не стана твърде късно“, казва актрисата. Допълва, че дъщеря ѝ често пътувала между Нашвил и Украйна, за да бъде и с двамата си родители, но последният път Кличко се е обадил, за да поиска пълно попечителство над детето си.

Обяснява, че не е имало какво повече да направи, защото силите не били изравнени. „В страна, където чичо ѝ Виталий Кличко е кмет на столицата и двамата са икони за народа, те доминират всичко. Нямах сили да се боря срещу това“, допълва звездата. Според нея, всичко това може да се окаже огромна травма върху развитието на Кая.

„Помня, че баща ѝ ми се обади веднъж и ми каза, че Кая се разхожда и пита други жени дали може да ѝ станат майка. Дъхът и сърцето ми спряха, а той се смееше. Намираше го за забавно, а аз бях ужасена“, казва Пенетиър. По думите ѝ, Кличко не осъзнал, че това е зов за помощ и знак на назряваща травма у детето.

Актрисата е поискала да говори с дъщеря си, която веднага е започнала да се лигави и да говори на бебешки език, което, според Хейдън, било нетипично. „Това беше от травмата, която изпитваше, защото аз не бях до нея“, казва тя. Разкрива, че на няколко пъти се е опитвала да обясни на бившия си, че дъщеря ѝ има нужда от майка, защото в бъдеще тази липса може да отключи множество проблеми като депресия, гняв, безпокойство. За нейно съжаление, Кличко не се вслушал в думите ѝ.

Говорейки за Кая, Пенетиър казва, че дъщеря ѝ е много силно дете. „Когато се нарани, можеш да видиш как се опитва с всички сили да запази спокойствие и да покаже, че е добре. Изправя се, изтупва се и продължава“, споделя майката. Все пак тя смята, че дъщеря ѝ е уплашена от всичко, което се случва в живота ѝ и от войната, която се води в Украйна.

Относно слуховете, че лесно е дала детето си на Владимир Кличко, Хейдън е категорична, че хората са разбрали грешно цялата ситуация.

„Почувствах огромна вина, но в същото време си казах, че щом аз не съм добре, значи не мога да бъда най-добрата майка за Кая. Преминавах през много труден период и знаех, че най-безкористното нещо беше да взема това трудно решение и просто да поработя върху себе си“, разказва актрисата.

След като Хейдън и Владимир се разделят през 2018 година, актрисата взима трудното решение да остави дъщеря си да живее в Украйна, докато се лекува от депресия и злоупотреба с наркотици и алкохол. „Това беше най-трудното решение, което съм вземала, но исках дъщеря ми да е добре, да се погрижа за себе си и да бъда най-добрата майка. Понякога това означава да се откажеш от най-важното“, сподели тя пред People през юли тази година.

Пенетиър влиза в клиника за осем месеца, като в допълнение на това завърши терапия за справяне с травмата и депресията. В момента планува да се завърне към киното, след като подписа с агенцията APA и завърши снимките за „Писък 6“.

„Нищо от това не беше лесно и имах много висоти и падения. Но не съжалявам дори за най-грозните неща, които са ми се случили. Чувствам се успешна. И имам чувството, че получих втори шанс“, казва тя пред People.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари