IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кевин Спейси отрича да е опипвал Антъни Рап

19 октомври 2022 10 40

Актьорът от „Къща от карти“ се появи в съда по делото за сексуално посегателство

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кевин Спейси продължава да твърди, че е невинен.

Делото срещу него продължава с пълна сила, като преди ден той се появи в съда, за да свидетелства по обвиненията за сексуално посегателство. Жалбата е подадена от колегата му Антъни Рап, който твърди, че е бил опипван от Спейси преди години, когато е бил само на 14. Малко по-късно се появиха и други обвинения към актьора, което наложи уволняването му от сериала „Къща от карти“, както и от много други холивудски проекти.

Кевин Спейси

Снимка: БГНЕС

Сега Спейси беше привикан, за да разкаже своята история, в която е категоричен, че никога не е правил нещо против волята на друг човек. По думите му, обвиненията на Рап „не са истина“, заставайки зад първите си твърдения в невинност. Актьорът на няколко пъти се разплакал на свидетелската скамейка, според репортаж на NBC News, разказвайки за детството си, което описва като „унизително и ужасяващо“, както и за баща си, когото нарече „неонацист и привърженик на бялото господство“.

Кевин, който е бил с почервеняло лице и с треперещ глас, казал пред заседателите в Ню Йорк, че като малък е бил принуден да слуша с часове ужасяващите лекции на баща си относно превъзходството на бялата раса. По думите на актьора, по този начин Томас Джофри Фолър се опитвал да вкорени в него омраза и фанатизъм.

„Никога досега не съм говорил за тези работи публично. Никога“, каза Спейси от скамейката, очевидно опитвайки се да спре сълзите си. Допълва, че баща му е попаднал в лоша компания и се превърнал в привърженик на бялото господство и неонацизма. Обяснява, че винаги се притеснявал да кани приятелите си вкъщи, защото не знаел дали баща му няма да започне расистка тирада.

Кевин Спейси

Снимка: БГНЕС

По време на делото актьорът заяви, че се борел със сексуалността си, защото се страхувал от крайнодесните виждания на баща си. „Той ми крещеше само заради подозрението, че може да съм гей. Използваше думи, които бяха доста обиждащи за гей общността“, разказва Кевин.

Адресирайки обвиненията на Рап, че е измамник, защото не се признал за гей до 2017 година, актьорът заяви, че не е бил нечестен относно истинската си същност, а просто се е защитавал. „Да кажеш на някого, че е измамник, това означава да го обвиниш, че живее в лъжа. Аз не живеех в лъжа. Просто не исках да говоря за личния си живот“, обяснява той. Допълва, че обществото трябва да прояви емпатия към всеки, който все още се притеснява да покаже истинската си същност.

Появяването на Спейси в съда идва, след като Антъни Рап го обвини в сексуално посегателство и го съди за 40 милиона долара. По думите на актьора, нападението се случило, когато е бил на 14, което ни връща назад до годината 1986. Кевин Спейси категорично отрече обвиненията, казвайки че никога не би посегнал на когото и да било. Той заяви, че не помни случката отпреди 30 години, но се извинява, ако наистина е имало нещо, с което да е накърнил достойнството на Рап.

Антъни Рап

Антъни Рап. Снимка: БГНЕС

Антъни Рап първо сподели за своето преживяване в статия за BuzzFeed през 2017 година, когато обвини Спейси в нежелани сексуални действия. По това време Рап е бил само на 14 години, а колегата му на 26. По думите му, Кевин го е поканил на парти в дома си в Ню Йорк, където поставил тялото си върху неговото в опит за сексуални действия.

По време на своите показания, Рап каза, че му е било доста трудно да гледа как Спейси се издига до световна слава, знаейки какво се е случило преди години. „С увеличаването на неговото влияние и известност, ми беше още по-трудно да избягам от спомените“, казва Рап в съда.

Антъни Рап

Снимка: БГНЕС

Ден след като обвиненията на Антъни бяха направени, Спейси написа дълго съобщение в социалните мрежи, където се извинява за предполагаемия инцидент, но призна, че не помни срещата си с Рап. Той обясни, че случилото се може да е резултат от „дълбоко неуместно пияно държание“. Именно тогава Спейси се призна за гей.

По време на показанията си обаче актьорът каза, че съжалява за съобщението си, което описа като „съвет от изплашен публицист“. По думите му, не е трябвало да се извинява, защото не е направил нищо грешно. „Научих ценен урок – никога не се извинявай за нещо, което не си направил. Съжалявам за цялото си изявление“, категоричен бе актьорът.

Спейси обяснява, че екипът му тогава е казал да приеме обвиненията насериозно, защото може да нанесат трайни последици на кариерата му. От своя страна, той е решил да спазва съветите на публицистите си, но въпреки извинението, не е вярвал в нито една дума на Рап. „Нямам никакви съмнения, че подобно нещо не се е случило“.

Актьорът също така се извини и за начина, по който се е признал за гей. Той беше обвинен от гей общността, че се опитва да смени темата и да заличи обвиненията, като сподели за сексуалната си ориентация в същото съобщение, в което се извинява на Рап. През сълзи Спейси заяви, че никога не би направил нещо, с което да нарани гей общността. „Беше грешно, беше много грешно и аз дълбоко съжалявам“, каза още актьорът.

Съдебният процес срещу Спейси в Ню Йорк идва, след като той беше официално обвинен по четири случая за сексуално насилие от трима мъже във Великобритания през май. По време на явяването си в Уестминстърския магистратски съд на 16 юни, актьорът получи безусловна гаранция. Той продължава да твърди, че е невинен.

За да научавате всичко важно от света на лайфстайла, модата и красотата, ни последвайте в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари