IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активисти разбиха торта в лицето на крал Чарлз, Камила замина да си почива

25 октомври 2022 16 30

Съпругата му на холистично лечение в Индия

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Крал Чарлз стана поредната жертва на протестиращите от организацията Just Stop Oil.

След като две дами хвърлиха доматена консерва върху картината „Слънчогледи“ на Ван Гог, след което няколко мъже застанаха на известната пешеходна пътека на Аби Роуд и блокираха трафика, сега усилията им за привличане на вниманието се насочиха и към кралското семейство. Целта им – крал Чарлз или по-скоро неговата восъчна фигура в лондонския музей на Мадам Тюсо.

В понеделник поне двама души, свързани с природозащитната организация обезличиха фигурата на новия крал на Великобритания. Както се вижда от видеа, публикувани в социалните мрежи, мъж и жена се качват на подиума с фигурите на кралското семейство, след което събличат суитшъртите си и показват тениски с надпис Just Stop Oil. Според Би Би Си, протестиращите са направили демонстрацията, за да привлекат вниманието към прекратяване на сделките за нов газ и петрол за Великобритания.

Първо жената разбива цяла торта в лицето на крал Чарлз, а след това е ред и на мъжа, като и двамата крещят лозунги на организацията на фона на истинска какофония в музея. „Науката е ясна. Искането е просто – спрете новия нефт и газ. Това е фасулска работа“, казва един от активистите. Идеята с тортата е напълно ясна, тъй като на английски „фасулска работа“ се превежда като piece of cake, което буквално означава „парче торта“.

От „Мадам Тюсо“ веднага пуснаха официално съобщение след инцидента, потвърждавайки за намеса на охраната и че експозицията на кралското семейство е временно недостъпна. Според тях, атаката се случила около 10:50 местно време на 24 октомври, след като протестиращите са влезли в зоната „Световна сцена“ на музея и са хвърлили торта по кралските особи. В момента полицията се занимава със случая.

Атакуваната фигура изобразява 73-годишния Чарлз в смокинг, застанал до восъчната фигура на съпругата си Камила в бледосиня рокля. Кралската двойка е обградена от восъчните статуи на принц Уилям и Кейт Мидълтън, които също са облечени официално.

Тайният син на Чарлз иска да снима документален филм за съдбата си

Новата великолепна четворка: Чарлз, Камила, Уилям и Кейт

Кралица Камила на лечение в Индия

И докато активисти нападат восъчните фигури на кралското семейство, истинските персонажи са в безопасност. Кралица Камила дори прекоси половин свят, за да се отдаде на заслужена почивка и лечение.

Съпругата на крал Чарлз е отседнала в холистичен здравен център близо до Бангалор, Индия, където с няколко приятели се подлагат на уелнес терапия. 75-годишната Камила се отправи към центъра Сукия след като кацна в Бангладор в петък с няколко охранители.

Медитация, хомеопатия, йога, терапия и древна традиционна медицинска система, известна като аюрведа, са достъпни в центъра, където са отседнали Камила и компания. Жилищният медицински институт се представя като първата в света интегративна здравна дестинация и се фокусира върху изцеление, превенция или подмладяване.

Камила е редовен посетител през годините, като понякога отсядала там по време на задгранично турне с крал Чарлз. Този път тя избира да е без съпруга си, като от Бъкингамският дворец отказват да коментират темата за раздялата. Преди три години Камила организира почивка с Чарлз в Сукия по повод 71-ия си рожден ден. Кралската двойка е изобразена на уебсайта на центъра заедно с тяхната приятелка и актриса Ема Томпсън.

Кралицата консорт ще остане в центъра за десет дни. Междувременно Чарлз е отседнал в кралското имение в Сандрингам. Той вероятно ще се върне в Лондон в началото на следващата седмица, за да назначи новия министър-председател след оставката на Лиз Тръс.

Очевидно Камила има нужда от почивка след трудните няколко седмици, последвали след смъртта на кралица Елизабет II на 8 септември. Тя се превърна в кралица консорт и заедно с крал Чарлз поведоха кралското семейство и Британската общност в траур, който приключи на 19 септември с погребението на Елизабет. Последва още една седмица на кралски траур, през който Чарлз и Камила бяха предимно в Шотландия.

Tialoto е по-близо до Вас! Последвайте ни в Instagram и харесайте страницата ни във Facebok.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари