IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без особена изненада – Чарлз III по-близък с Уилям, отколкото с Хари

17 октомври 2022 12 30

Единият се учи да бъде крал, другият вече е принц на Уелс

БГНЕС

БГНЕС

Чарлз III става все по-близък с Уилям, отколкото със сина си Хари. След като стана крал, по-големият му наследник вече е принц на Уелс. И това, че и двамата имат нови роли и отговорности, е поредното нещо, което ги обединява.

Според кралски експерти, макар двамата да нямат традиционната връзка на баща и син, кончината на Елизабет Втора ги е направила по-близки от всякога. Сега двамата ще се подкрепят и учат взаимно, докато Хари е далеч и няма как да има същото въздействие.

„Разговорите за бъдещето на страната и техните бъдещи роли укрепиха връзката им“, посочва източник на списание „People“. Той е на мнение, че тяхната връзка се е подобрила значително след като херцогът на Съсекс се отказа от своите задължения и реши да живее далеч от родината си.

Известното издание отбелязва, че принц Уилям вече е доказал колко успокояващо действа на своя баща, който вече е на трона. По време на предаваната по телевизията церемония, на която Чарлз Трети си изпусна нервите заради мастилото, с което изцапа ръката си, именно неговият син е бил този, който е успял да го накара да не се ядосва.

Чарлз Трети,

БГНЕС

Уилям по стъпките на баща си

Макар Чарлз да е очаквал цял живот да наследи короната от Елизабет Втора, в момента той все още не може да се почувства на място. И също като нея преди години, тепърва ще научава уроци за това как да управлява британския народ. Неговият първороден син пък вече е принц на Уелс и с тази титла идват още куп отговорности.

През октомври 2019 г. принц Уилям казва, че ще следва стъпките на баща си, грижейки се за неговото херцогство Корнуол един ден. Ето че този момент вече настъпи.

Чарлз, Елизабет

БГНЕС

Въпросното наследство за принца на Уелс е на стойност около 1,3 милиарда долара. Миналата година то донесе на неговия баща приходи от около 25 милиона долара.

И двамата имат сложен характер

Кралският експерт Пени Джунор, която познава крал Чарлз повече от 30 години, твърди, че той има ужасен нрав и притежава склонност да се самосъжалява. Оказва се, че точно същото прави и Уилям.

принц Уилям,

БГНЕС

Според биографа Робърт Джобсън „пламенният нрав на Уилям може да избухне по всяко време – обикновено когато е разочарован или когато става въпрос за проблеми, свързани със семейството му“.

„Дори старши членове на неговия кръг ще „проверят накъде духа вятърът“, преди да станат прекалено самоуверени в негово присъствие или да повдигнат проблемни въпроси, които може да бъдат решени по-добре в друг момент“, обяснява още експертът.

Други вътрешни хора доверяват, че Уилям е с доста емоционален характер, с който понякога околните трудно се справят. Това потвърждава и кралският биограф Ричард Палмър. Той посочва, че синът на Чарлз III приема критики, но понякога има нервни изблици, с които дори и Кейт невинаги може да се справи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари