IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездни диети – ще се променят ли хранителните навици на крал Чарлз III?

7 октомври 2022 12 30

Новият му режим е по-здравословен

БГНЕС

БГНЕС

След като Елизабет Втора почина, се заговори за това колко време ще му трябва на принц Чарлз, за да свикне с нейните задължения. Както казват, тежка е кралската корона. Още преди погребението на покойния монарх, на Острова се пошегуваха с това в чии ръце остава престола.

Подутите пръсти на настоящия крал Чарлз Трети отдавна са тема на разговор. Още докато неговата многоуважавана майка бе жива, много медии на Острова писаха, че отоците може да са свързани със здравословен проблем. А някои месарници използваха шегите с ръцете на престолонаследника, за да пуснат нов продукт – „наденичките на краля“.

Сега, когато Великобритания излезе от траура, бащата на принцовете Уилям и Хари постепенно се нагажда към своя нов график. А кралски биографи съобщават, че той вече е на по-здравословен хранителен режим и със сигурност ще е по-внимателен към това, което има в чинията му.

Според бившия готвач на семейството – Дарън Макгрейди, първородният син на Елизабет Втора определено е кулинар и има вкус за ястията, които ще му сервират. Той изтъква, че Чарлз се е занимавал с органично земеделие още преди 30 години, което го кара да мисли, че ще заложи на по-чиста и вкусна храна.

Какви са хранителните навици на Чарлз III?

Британски биографи пишат, че все пак както Елизабет Втора, така и нейният покоен съпруг, са имали доста здравословен режим. Все пак, принц Филип почина на 99, което ни кара да мислим, че Чарлз може би е наследил някои от гените на баща си. Но що се отнася до това какво има в чинията му, той има някои странности, които се различават от изискванията на неговите родители.

Сезонна храна, за предпочитане органична

принц Чарлз,

БГНЕС

Цялостното виждане на Чарлз и Камила е да приемат сезонна и органична храна. И това е още преди да станат крал и кралица консорт. Както отбелязват Макгрейди и бившият кралски готвач Каролин Уеб, те държат да консумират онова, което отглеждат в тяхната градина. Те обясняват пред Marie Claire, че двойката искала да ѝ сервират аспержи по три или четири пъти седмично.

В многобройните си имоти британското семейство отглежда не само животни като коне, понита и кучета. От години кралицата има свои кошери и градини, в които се добиват органично чисти плодове и зеленчуци. В Балморал тя дори имала голяма площ с диви шотландски ягоди, които обичала да бере сама. От друга страна през летата, в които я посещавал, настоящият крал Чарлз III обичал да бере гъби. Заедно с някои билки, те са били добре разпределени в пакети, за да се замразят и ползват през цялата година.

Досега Чарлз избягвал месото два дни в седмицата, както и млечните продукти поне един.

Какво съдържаше менюто на Чарлз преди да стане крал и ще се промени ли сега?

Чарлз и

БГНЕС

Закуската – богата на фибри

Допреди да наследи трона на майка си, принцът на Уелс винаги започвал деня си със здравословна закуска. В интернет има най-различни шеги за това какво съдържала тя. Но се предполага, че на масата му винаги имало пресни плодове, мюсли или някакъв вид друг пълнозърнест продукт, натопен в плодов сок или чай. По думите на Макгрейди, досега той обичал сливи от градината, които са били леко поширани в сок, с добавка от малко мюсли.

Според кралските експерти, настоящият крал Чарлз Трети ще продължи да яде мюсли за закуска. То не е обикновено, а е произведено в Швейцария от диетолог и не се налага да се накисва предварително в мляко или сок.

Бившият кралски готвач Греъм Нюбулд разкрива, че досега Чарлз винаги носел кутия за закуска, ако не си бил у дома. В нея имало мюсли и „всичко, което е малко по-специално и към което той е малко капризен“. Най-вероятно вътре имало и малко от домашния кралски мед. Що се отнася до яйцата, обикновено те не влизат в това хранене, освен през уикендите. Тогава той ги похапвал по друго време на деня.

Чарлз, храна,

БГНЕС

Пропускане на обяда

Според уебсайта на Кларънс хаус, първородният син на Елизабет Втора не обича да обядва. Въобще, досега той пропускал храненето на обяд, освен ако няма важна среща по това време.

„Принцът не обядва“, гласи един от фактите за престолонаследника, публикуван от Бъкингамския дворец по случай неговия 70-и рожден ден. Някои предполагат, че той издържа до вечерта, разчитайки на любимия си чай с мед. Но най-вероятно това ще се промени съвсем скоро.

Според готвача Нюбулд, понякога, особено когато бил в провинцията и рисувал навън, той разчитал на прясно приготвен сандвич. Но не и на първо, второ и трето. „Едно нещо, което опитният персонал знаеше е, че Чарлз трябва да яде обилна закуска, защото ако има натоварен ден, нямаше да обядва“, посочва той.

Следобедите са за чай

Чарлз, чай,

БГНЕС

Както много други британци, Чарлз обожава да пие чай. Ако няма пълна чаша, той сяда към 17-17:30, за да му сервират такава с лек брънч.

Иначе, що се отнася до перфектно сварените яйца, бившият му прессекретар Джулиан Пейн изтъква, че не е вярно това, че той държал да са варени не повече от 3-4 минути. Важното е, че те са били от свободно отгледани кокошки във фермите на двореца. Тях той похапвал понякога за следобедна закуска.

Вечерята – основното хранене на Чарлз

Макар да не е много полезно, когато пропускал обяда, Чарлз компенсирал на вечерта. Тогава можел да консумира печено агншеко и ризото с гъби. Неведнъж той си приготвял и дивеча, който сам си е уловил. Иначе, за разлика от своята майка, той не е чак такъв фен на десертите. Елизабет Втора обичала да има нещо шоколадово на масата. За разлика от нея, престолонаследникът няма и да попита за сладко, ако не му го сервират.

Според английските биографи, сега няма как значително да се променят хранителните навици на краля. Тъй като той ще има нов работен график и повече стрес през първите месеци след погребението на кралицата, най-вероятно нутрицисти ще се погрижат за новия му режим. Той ще бъде пълен с полезни витамини, минерали и протеини според нуждите му, за да може да има достатъчно енергия и същевременно да не се налага да вдига кръвното или лошия холестерол.

Чарлз и

БГНЕС

За в бъдеще той едва ли ще влиза в кухнята както преди. И ще бъде принуден да обядва поне малко, за да не прекалява с яденето вечер. Може и да ограничат любимата му бира. Едно е ясно – заради новата му титла, той ще бъде още по-глезен отпреди. Освен това всяко ястие, което му се предлага, ще се проверява предварително, за да няма риск за живота му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари