IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалните мрежи: В сигурни ръце ли е британската корона?

17 септември 2022 18 00

Подутите пръсти на Чарлз III се превърнаха във важна тема там

БГНЕС

БГНЕС

В сигурни ръце ли е британската корона? Този въпрос си задават много хора след като само за няколко часа принц Чарлз се превърна в крал. Няколко дни след смъртта на Елизабет Втора, в социалните мрежи бе разпространена негова снимка. И подутите му пръсти са онова, за което се заговори в социалните мрежи – след информацията за коронацията и предстоящото погребение.

И както е модерно да се казва, кадърът с пръстите на престолонаследника, които са като кебапчета, се превърна във вирусен за много кратко време. И от един въпрос дали му няма нещо, се появиха какви ли не мемета по темата.

„Когато кажат, че короната е в сигурни ръце!“, пише на един от колажите, с който хората се подиграват на Чарлз Трети.

На какво се дължи подуването на пръстите на крал Чарлз III?

Според д-р Гарет Най, има няколко възможни обяснения за това таткото на Уилям и Хари да не може да си махне или сложи пръстен. Така например той може да получава отичане, което е характерно за неговата възраст. Или пък да страда от артрит.

Най-големият син на Елизабет Втора отдавна има подути пръсти, които понякога са леко зачервени. Той самият се шегува с тях, сравнявайки ги с наденички, по време на своята обиколка в Австралия през 2012 г. У нас пък на такива по-дебели пръсти казваме кебапчета.

Обикновено отокът е проблем, който не се появява само в горещините лятото. Той си личи по пръстите, краката и глезените, като понякога може да е свързан със сърдечни проблеми, обяснява д-р Гарет пред Daily Star. „За да видите дали това е причината, натискането в подутата област за около 15 секунди ще причини вдлъбнатина“, уточнява той.

принц Чарлз,

БГНЕС

Оказва се, че възрастните хора са склонни към отичане на различни части на тялото, ако остават седнали по-продължително време, отбелязва лекарят.

Другата предполагаема причина за състоянието на пръстите на крал Чарлз Трети, е артрит. Заболяването е често срещано при мъжете и жените над 60, като е придружено с болка. При него крайниците стават подути, болезнени и червени.

Ръцете на кралицата на нейната последна снимка – знак, че е била зле

кралица Елизабет

Getty

Междувременно британските медии отбелязаха, че когато Елизабет Втора е посрещнала новия премиер на Великобритания, не е била в задоволително здравословно състояние. С нищо от нейното поведение обаче не показала това, докато бе за кратко с Елизабет Тръс. Но при тяхното ръкостискане се виждат синини и по двете ѝ ръце.

Според д-р Деб Коен-Джоунс, кралицата е била твърде крехка. И именно лилавите петна по нейните ръце доказват, че ѝ остават още няколко дни живот. „Изглежда като периферно съдово заболяване. Това е нарушение на кръвообращението, което кара кръвоносните съдове извън сърцето и мозъка да се стесняват, блокират или свиват внезапно, казва тя, цитирана от Femail.

Лекарят посочва, че когато периферното кръвообращение е нарушено, до органите не достига достатъчно кръв както обикновено. И понякога това води до сърдечна недостатъчност.

Все пак, единствената утеха на последователите на британската кралица, е че тя е имала щастливи последни дни в замъка Балморал. И преди да почине, е била заобиколена от четирите си деца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари