IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз подкара отново своя „Астън Мартин“

2 август 2022 18 00

Ретро возилото е на гориво от вино и сирене

БГНЕС

БГНЕС

Принц Чарлз хвана отново волана на своя „Астън Мартин“. Синът на Елизабет Втора подкара своето ретро возило, за да отиде с него на Игрите на британската общност.

„Все по-добър с възрастта...“, написаха с чувство за хумор от пресцентъра на Кларънс хаус. И добавиха видео с принц Чарлз и колата в син цвят, в която той вози Камила.

Последователи на двойката се зачудиха дали тези думи важат за лъскавата кола или за уменията на таткото на Уилям и Хари.

„Принцът и херцогинята влязоха на церемонията по откриването на Игрите с „Астън Мартин“ на Негово Кралско Височество, който върви със страничен продукт от вино и сирене“, гласи още съобщението в Instagram.

Кадрите показват как принцът на Уелс пристига на пътеката на препълнения със зрители стадион и паркира ретро колата си. На лявата седалка е неговата съпруга.

Принц Чарлз използва екологично гориво

„И аз вървя на вино и сирене“, шегува се последовател на британския кралски двор, коментирайки пристигането на сина на Елизабет Втора с возилото, за което ползва екологично гориво. Колкото и странно да се струва на някои, то наистина може да се движи с продукт, създаден от вино и сирене.

Припомняме, че луксозният спортен автомобил се захранва от биоетанол, който се извлича от странични продукти от напитката и млечния деликатес, който върви с него.

Чарлз, който е яростен защитник на опазването на околната среда като своята майка, има колата още от 1970 г. По-късно я ремонтира, за да може да употребява биогорива, използвайки етанол от суроватка за производство на сирене и вино, негодни за консумация от човека.

принц Чарлз,

БГНЕС

„В този момент сме изправени пред ужасяващите ефекти на замърсяването във всичките му токсични форми“, казва принцът.

Медии на Острова отбелязват, че Чарлз и Камила се появяват с колата на важно събитие не за първи път. През 2011 г., те се качиха на своя „Астън Мартин“, за да отидат на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Принцът кара на вино и сирене от близо година

За първи път най-големият син на кралицата обяви, че разчита на въпросното биогориво преди около година. Той съобщи за него в навечерието на годишната конференция на ООН за климата, организирана през октомври 2021-а в град Глазгоу.

Странното решение да декарбонизира своя ретро автомобил не трябва да се възприема като сериозен начин за справяне с проблема. Това коментира тогава Грег Арчър, директор на британското подразделение на европейската организация, бореща се за чист въздух „Ти енд И“ (T&E).

принц Чарлз

БГНЕС

По данни на The Guardian, резервоарът на колата, която принц Чарлз има от пет десетилетия, може да се зарежда с гориво, съставено от 85% биоетанол и 15% безоловен бензин. Според някои експерти, то е по-скоро вредно, отколкото полезно за природата.

Докато течеше дискусия за това дали принцът помага за намаляване на замърсяването, природозащитници отбелязаха, че би дал по-добър пример, ако кара по-рядко колата си. И посъветваха него и много британци да преминат към използването на електрически превозни средства с батерии. Те могат да се зареждат и с възобновяема енергия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари