IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Променят Седмицата на модата в Лондон заради кончината на британската кралица

13 септември 2022 18 00

В знак на уважение отменят някои събития

БГНЕС

БГНЕС

Британската кралица ще бъде погребана на 19 септември, точно 11 дни след нейната смърт. В знак на почит към нея, Обединеното кралство е в официален траур. В тази връзка, много събития бяха отменени или пренаредиха тяхната програма. Сред тях е и Седмицата на модата в Лондон.

След трагичната вест за кончината на Елизабет Втора, от Британския моден съвет обявиха, че все пак известното събитие, което събира множество дизайнери, за да представят своите нови колекции, ще се състои. То ще продължи по план, който е претърпял няколко изменения.

Лондонската седмица на модата наистина ще продължи по план, макар и с по-малко прояви

Седмица на

БГНЕС

„Седмицата е важен момент за дизайнерите – да покажат колекциите си в определен момент от модния календар...“, се казва в официалното изявление, според което събитието все пак е и бизнес ориентирано.

Организаторите посочват, че шоутата и дефилетатан яма да бъдат отменени. Но помолиха дизайнерите да се съобразят с това, че британците са в траур.

Кои са основните промени в програмата на Седмицата на модата в Лондон?

От Burberry обявиха, че първоначално тяхното шоу било насрочено за събота, 17 септември. Но „в знак на уважение“ към покойната кралица, ще бъде отменено. Това на Raf Simons също няма да се състои.

Междувременно всички концерти и коктейли на 19 септември – датата, на която майката на Чарлз III ще бъде погребана, са изместени. Ето защо шоутата на някои дизайнери, планирани за тогава, ще бъдат отложени за друга. Като се очаква в някои колекции да се появят някои британски символи или любими цветове от гардероба на Елизабет Втора.

Според указанията на Британския моден съвет, всички „несъществени“ събития, които трябва да се проведат по време на Лондонската седмица на модата, включително партита, представяния и откривания, най-вероятно ще бъдат отложени или отменени.

Елизабет Втора неведнъж е била на събитието през годините

Докато бе в по-добро здраве и работеше по-активно, монархът неведнъж бе сред гостите на Лондонската седмица на модата през годините. През септември 2018 г. тя седеше на първи ред, за да наблюдава дефилетата, редом до редактора на vogue Анна Уинтур. Тогава тя изнесе и реч на откриването.

Много от лицата на модата изпратиха своите съболезнования към британския кралски двор, след като научиха новината, че кралицата е починала.

Британски марки, включително Burberry, Christopher Kane и Barbour, споделиха в социалните мрежи как ще я запомнят. Сред моделите, които не пропуснаха да изразят почитта си към Елизабет Втора, бяха Наоми Кембъл и Кейт Мос.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари