IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест вече не е милиардер

27 октомври 2022 09 00

Forbes го извади от списъка, след като и Adidas спря сътрудничеството си с рапъра

Getty Images

Getty Images

Кание Уест вече не е милиардер. Forbes го извади от списъка, след като и спортният бранд Adidas прекрати сътрудничеството си с рапъра. След като вече няколко модни марки зарязаха „Йе“ след неговите антисемитски коментари, бившият съпруг на Ким Кардашян вече не може да се похвали със статут на милиардер.

Adidas беше марката, която последна се отказа от Кание, след деветгодишна колаборация. Модният бранд се присъедини към нарастващ списък от марки, които отрязаха Уест заради скандалните му коментари.

Партньорството на Йе с Adidas за неговата супер скъпа линия маратонки Yeezy възлиза на 1,5 милиарда долара, според Forbes. Без Adidas стойността на състоянието на Йе се оценява на 400 милиона долара, смятат експертите на Forbes.

Родители за пример: Уилям и Кейт си взеха почивка заради децата

Неподправената Меган Маркъл за кралицата и бъдещето на Арчи и Лилибет

Мария Шарапова развълнува феновете си с очарователна снимка на сина си Теодор

Останалата част от богатството на Уест идва от недвижими имоти, пари в брой, неговия музикален каталог и 5% дял във фирмата за бельо на бившата му съпруга Ким Кардашян – SKIMS.

Adidas стана поредната марка, която прекъсна връзките си с Йе след като през септември Gap прекрати партньорството си с него с обяснението: „Антисемитизмът, расизмът и омразата под всякаква форма са непростими и не се толерират в съответствие с нашите ценности.“

По-рано през октомври марката JP Morgan реши, че повече не иска да работи с Уест. Balenciaga също прекрати работните си отношения с Йе само седмици след като той се разходи по подиума като част от тяхното модно шоу, в рамките на Седмицата на модата в Париж. Vogue пък обяви, че „няма намерение“ да работи отново с Уест в бъдеще. Камила Васкес – адвокатката, която защитаваше Джони Деп по делото му за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, също се отказа да представлява Йе и бизнеса му.

За още новини от света на звездите следвайте и профила на Tialoto в Instagram и страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари