IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неподправената Меган Маркъл за кралицата и бъдещето на Арчи и Лилибет

20 октомври 2022 16 30

Съпругата на принц Хари с интервю за Variety

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл може би е най-обсъжданата кралска особа, напуснала семейството, след принцеса Даяна. Настоящата херцогиня на Съсекс влиза в двора на покойната кралица Елизабет II през 2018 година с потенциала да бъде новата принцеса на народа, поемайки ролята от майката на съпруга си. Жени се за принц Хари на церемония, наблюдавана по целия свят, която засенчва тази на Уилям и Кейт седем години по-рано.

Дали нарочно или не, Меган Маркъл започва все повече да попада в медийното пространство. Тя се опитва да е по-близка до народа, по примера на Даяна, не се облича по строгия кралски протокол, загърбва някои от важните и дългогодишни традиции, стремейки се да направи монархията една по-модерна и достъпна за обществото институция.

Тази институция обаче проваля Меган. Застава срещу нея и опитите ѝ за модернизация, явно показвайки привързаността си към Кейт Мидълтън. Макар в началото кралица Елизабет да проявява топли чувства към Маркъл, публичните им изяви са значително по-малко от тези на монарха и съпругата на принц Уилям. Меган няма толкова важни роли колкото Мидълтън, а като причина се изтъква, че принц Хари е доста назад в линията за наследяване на трона, докато брат му трябва да се подготвя за бъдещата си роля на крал.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Феновете обаче бяха доволни от факта, че Уилям, Хари, Меган и Кейт са постоянно заедно и са като едно голямо, задружно семейство. Но и това не издържа дълго. Постепенно се зародиха слухове за вътрешни борби между двете съпруги, проблеми по време на сватбата на Маркъл и Хари, като дори се съобщаваше, че една от двете е плакала. Коя точно, все още не е ясно, като и двете посочват себе си.

Раждането на първородния син на семейството – Арчи – не подобри ситуацията. Момченцето пристига на бял свят през май 2019 година, а само шест месеца по-късно родителите му решават да напуснат Великобритания и да се установят в Америка. Ходът беше приет като предателство към короната и отношенията между двете семейства рязко се влошиха.

Въпреки напрежението, Меган и Хари очевидно харесват живота в САЩ, бавно връщайки се към нормалното ежедневие на обикновени работещи родители. Тъй като вече не са служители на короната, те трябваше да си намерят работа, насочвайки се към благотворителни организации и многогодишни сделки с гиганти като Spotify и Netflix. Меган вече има свой подкаст, носещ името Archetypes, където говори с известни дами за стереотипите за жени и как можем да ги премахнем завинаги.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

В личния си живот съпрузите също се справят доста добре. Двамата вече се радват на дъщеричка, която носи името на две от най-видните дами в кралския двор – Елизабет и Даяна. Кръстена Лилибет Даяна, момиченцето успя да види прабаба си само няколко месеца преди нейната смърт. То пристигна в Лондон заедно с родителите и брат си по случай платинения юбилей на кралицата, празнуващ нейните 70 години на трона.

За съжаление обаче Елизабет няма да може да види как Лили и Арчи растат, след като почина през септември на 96 години. След официалното преминаване на траурния период, Меган Маркъл даде специално интервю за Variety, в което говори за връзката си с Елизабет, живота в Америка, възможността да се завърне в Холивуд и какво би искала от бъдещето на децата си.

Тази година Маркъл, напук на всичките ѝ критици, ще бъде част от почетените жени в класацията „Силни дами“ на Variety, която отбелязва забележителни постижения в развлеченията и медиите през годината. Попада там заради филантропската си дейност и творческата работа, включително създаването на подкаст.

Първоначално интервюто е било насрочено за много по-рано, но смъртта на кралицата осуетява плановете. Меган признава, че не е искала да го прави в момент на траур, защото се е притеснявала, че коментарите ѝ за кралското семейство са щели да изместят фокуса от погребението. Когато е попитана как е преминал периодът на траур, херцогинята изрази огромната си благодарност към всички, които са били съпричастни с болката на цялото кралско семейство. Тя допълни, че принц Хари е бил дълбоко трогнат от постоянните съболезнования, които е получавал навсякъде, където отиде.

„Най-красивото е да гледаме назад към наследството, което баба му остави на света. Определено, говорейки за дами ръководители, тя е най-яркият пример за това. Изпитвам дълбока благодарност, че имах възможността да прекарам време с нея и да я опозная“, казва Меган.

Признава, че времето след смъртта на Елизабет е било доста тежко, но Хари е успял да остане оптимист. „Постоянно казва, че най-накрая баба му се е събрала със съпруга си“, споделя херцогинята, имайки предвид смъртта на принц Филип през 2021 година.

Говорейки за това какво е научила от покойния монарх, Меган си спомня за първата им обща изява през 2018 година. Казва, че се е почувствала като голяма късметлийка, за да бъде до Елизабет и все още се гордее с този момент.

За това как тя и 38-годишният Хари скърбят като семейство, Меган добавя: „В големите моменти в живота се сдобиваш с голяма перспектива. Това те кара да се замислиш върху какво искаш да съсредоточиш енергията си. Точно сега се чувстваме заредени с енергия и сме развълнувани от всички неща, към които се стремим. Също така сме фокусирани върху нашата основа. Толкова голяма част от работата, която вършим, включва филантропска дейност“.

Освен с филантропска дейност, Меган и Хари насочиха вниманието си към света на развлечението. Двамата подписаха сделки с Netflix и Spotify за създаване на различно съдържание, включително и подкаста Archetypes. Водеща е самата Маркъл, като нейни гости са били Серина Уилямс, Минда Калинг, Парис Хилтън, Констанс Ву и много други дами, които говорят за стереотипите към жените в света и как могат да бъдат премахнати.

„Част от това, което правя в подкаста си, е да разглеждам нюансите около жените, които идват. Не съм журналист, но искам откровен, истински разговор с тях. Говоря с доста цветни и многослойни динамични жени със силна история“, казва тя. Допълва, че има доста неща, които не се включват в подкаста, защото избира да покаже на слушателите истинската същност на гостите си, която може да вдъхнови всеки по света.

Относно най-голямото недоразумение, което светът има към нейната личност, е това, че я смятат за звезда, а не за обикновен човек. По думите ѝ, това напълно променя отношението на останалите и се надява постепенно да се завърне в рамките на гражданин на света, а не да остане кралска личност. „Искам хората да видят, че съм истински човек, че се смея и задавам въпроси. Любопитна съм!“.

Преди Маркъл да бъде херцогиня, тя беше просто Рейчъл от „Костюмари“. Кариерата ѝ в Холивуд не може да се опише като много успешна, но със сигурност е задоволителна. Дали е могла да стане следващата Мерил Стрийп, или е щяла да си остане с романтичните празнични филми и един успешен сериал, никога няма да разберем.

На въпроса дали би се завърнала към актьорството, Меган е категорична. „Не, приключих. Хората казват никога не казвай никога, но моите намерения са категорични“. Това обаче не означава, че оставя Холивуд зад гърба си. С Хари вече са започнали преговори с режисьорката Лиз Гарбъс, която да направи филм за тяхната история във и извън кралското семейство.

Маркъл определя Гарбъс като човек, на когото спокойно е могла да разкаже историята си и чиято работа уважава. Все пак посочва, че светът може да види нещо, което всъщност не е точно това, което с Хари са описали. На въпроса дали промяната на казаното от нея може да представи нещата в различен план, Меган отговаря, че са поверили историята на друг човек и е нормално той да я пречупи през своя поглед.

„Интересно е. Съпругът ми никога досега не е работил в тази индустрия. За мен, като човек, който е бил тук преди, е много вълнуващо отново да бъда покрай креативен процес, да видя как хората работят и споделят своите гледни точки. Много е забавно“.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Паралелно с това Меган и Хари ръководят фондацията си Archewell, занимавайки се с различни проекти. Посочва, че всичко, което правят, го правят с любов и заради любовта. Една от водещите им инициативи е Invictus Games, която Хари взима със себе си след напускането на Великобритания. Чрез нея се организират игри за ранени и осакатени ветерани от войните, създавайки общност, която се подкрепя постоянно.

Що се касае до бъдещи филмови проекти, Меган споделя, че с Хари биха се спрели на нещо, което показва любовната им история, както и филантропската им дейност. Не изключва възможността за създаването на романтична комедия по подобие на „Когато Хари срещна Сали“. По думите ѝ, светът се крепи на любовта и хората обичат да гледат подобни истории.

Меган и

Снимка: БГНЕС

На въпроса дали би искала децата ѝ да бъдат в развлекателната индустрия, Маркъл е категорична, че не би ги спряла.

„Бих им казала, че е страхотно. Като родител бързо разбираш, че единственото, което искаш е децата ти да намерят това, което им носи радост. Искам моите да си направят собствен път. Ако това е в развлекателната индустрия, чудесно. Пожелавам им късмет“, категорична е тя. Допълва, че Лилибет и Арчи винаги ще бъдат част от наследство и традиция заради кралското семейство, но не иска това да им пречи на бъдещето.

Относно това какъв съвет би дала на актрисата, която може след 100 години да я изиграе във филм, Маркъл ѝ препоръчва да търси топлотата, забавлението и смеха.

За още новини от света на звездите и лайфстайла ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари