IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл: Не искам Лили да бъде поредната Барби

19 октомври 2022 14 30

Съпругата на принц Хари се завърна зад микрофона

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Лилибет Даяна все още е едва на годинка, но майка ѝ Меган Маркъл вече мисли за това в каква дама ще се превърне.

В последния епизод от подкаста си Archetypes, 41-годишната херцогиня на Съсекс се опита да разбие стереотипа за „бимбо“ жената, която се характеризира като привлекателна, но не много интелигентна. Нейни гости бяха Парис Хилтън и Илайза Шлезинджър, които неведнъж са изпитвали тежестта на общественото мнение върху плещите си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Keelin (@iamkeelinit)

Докато разговаряше с Илайза – актриса, комедиантка и майка – Меган каза, че се надява малката ѝ дъщеря, която споделя със съпруга си принц Хари, един ден да се стреми към интелигентност и автентичност, противопоставяйки се на стереотипи, за да не свързва самооценката си единствено с красотата.

„Любопитно ми е да чуя вашите мисли за думата „бимбо“. Аз имам много негативно мнение за нея. Не я виждам като нещо амбициозно за жените“, казва Маркъл. Допълва, че иска дъщеря ѝ да се стреми да бъде нещо повече от това, а с нея веднага се съгласи Илайза. През януари актрисата стана майка за първи път, раждайки момиченце на име Сиера Мей. „Да, искам моята Лили да бъде образована, да бъде умна и да се гордее от тези неща“, категорична бе Маркъл.

По-късно в разговора Илайза разкри повече за сексизма, на който е била подложена, когато е навлязла в комедията. Спомня си, че критиците я наричали „твърде секси“ и я упреквали, че се шегува с визията си по време на комедийните си шоута. „Казваха ми, че съм секси мажоретката, но всъщност бях талисмана на отбора. Пример за това как отнемат всичко от теб на база на външния ти вид“, казва актрисата.

Говорейки за своето детство, Меган споделя, че никога не се е чувствала като красивото дете, а се е държала за убеждението, че е умното дете. Разкрива, че си е харесвала момче в гимназията, но тъй като не била от популярните, то не ѝ обърнало внимание. „Имаше период, в който никой не го интересуваше дали ще се появя на партито“, разказва Маркъл.

Принц Хари пред ултиматум – кралското семейство или Меган Маркъл

Меган Маркъл и принц Хари имали проблеми и със съседите в САЩ

Според херцогинята, жените не трябва да се опитват да живеят по стандартите на другите и да се стремят да им се харесат. Независимо дали ще се стремят към интелигентност или красота, младите дами постоянно гледат да се впишат в различна компания, вместо да насочват усилията си към самолюбие и харесване на истинската си същност.

Съгласявайки се с нейния аргумент, Илайза допълни, че обществото често обвинява жените, че се превръщат в дадена личност, като след това се опитва да ги превърне в съвсем друг човек. „И това важи за всичко – постижения, архетипи“, казва още актрисата.

През 2020 година стана ясно, че Меган и Хари са подписали многогодишно партньорство със Spotify за създаването на различно съдържание. Именно така се роди и подкастът Archetypes, който се опитва да разбере повече за етикетите, които дърпат жените назад. Говорейки с историци и експерти, Меган се надява да разкрие началото на тези стереотипи и да провежда нецензуриран разговор с жени, които много добре знаят какво е да се бориш с тези норми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hillys (@official_hilly)

Предишните ѝ гости бяха Серина Уилямс, Марая Кери, Минди Калинг, Маргарет Чо, Лиса Линг и Констанс Ву.

За да научавате всичко важно от света на лайфстайла, модата и красотата, ни последвайте в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари