IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Лилибет вече се опитва да говори

12 октомври 2022 10 30

Той се срещна с победителите от наградите WellChild

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари е един горд баща!

38-годишният херцог на Съсекс се свърза с победителите от тазгодишните награди WellChild, изпращайки им прочувствено видеопослание, в което сподели малко повече за децата си Арчи и Лилибет. Хари и Меган не успяха да присъстват на наградната церемония на организацията, която подкрепя сериозно болни деца, защото бяха в траур след погребението на кралица Елизабет II.

Принцът обаче не пропусна все пак да поздрави победителите, като първо разговаря с 4-годишния Хенри Уайнс и родителите му Шивон и Бен. Хари веднага посочи, че заедно с детето споделят едно и също име. „Името ми е Хенри. Е, всички ме наричат Хари. Нямам идея защо“, каза той. Всъщност рожденото име на Хари е Хенри Чарлз Алберт Дейвид. Шивон сподели, че именно принцът е причината детето ѝ да се казва по този начин, което накара Хари да се изчерви и дори леко да се притесни.

Говорейки за церемонията в Манчестър миналия месец, където 4-годишният Хенри получи наградата за „Вдъхновяващи деца“ на възраст от 4 до 6 години, Хари се извини, че не е успял да присъства. Момчето обаче бързичко се опита да успокои принца, казвайки му, че всичко е наред.

„Говориш също като сина ми Арчи с този малък писклив глас. Харесва ми“, каза Хари. Малко по-късно в разговора той разкри повече детайли около децата си след въпрос от страна на Хенри относно живота на Арчи и Лилибет. „Арчи е много, много зает, а Лили се учи да говори, което е чудесно“, каза принцът.

Докато говореше с победителката Изабел Делани, която беше отличена с „Вдъхновяващ млад човек“ на възраст между 12 и 14 години, Хари се зарадва да се запознае с лабрадора ѝ Хоуп, който в момента преминава тренировки, за да стане постоянен асистент на момичето. „Хоуп помага на Изабел, когато сме на шумни и препълнени места. Успокоява я и я прави щастлива“, обясни майката.

Хари се съгласи с казаното и допълни, че всеки има нужда от куче, което да го успокоява. „Аз имам три у дома. Така че, сега всъщност имаме пет деца“, пошегува се той. В Монтесито принцът и Меган Маркъл отглеждат черен лабрадор на име Пула, осиновен бийгъл на име Гай и още един осиновен бийгъл на име Миа. Разказва, че животните често преследват катерици в задния им двор и ежедневно правят бели. Но всичко бързо им се прощава, защото помагат с емоционалното състояние на цялото семейство.

От разговора стана ясно, че Изабел се е сблъсквала със сериозен тормоз в училище, но е успяла да го издържи и е извлякла огромна полза от новото начало в друго училище. Херцогът на Съсекс ѝ пожела всичко най-добро в новия етап от живота ѝ и каза, че се надява съвсем скоро да се срещне с нея и родителите ѝ.

Принц Хари и Меган отлетяха за Европа в началото на септември за поредица от посещения на някои от техните дългогодишни благотворителни организации, включително WellChild. Наградите на инициативата са акцент в календара на двойката, тъй като Хари е патрон на организацията, а Меган се присъедини към него на събитието през 2018 и 2019 година.

Херцогът и херцогинята на Съсекс трябва да присъстват и на тазгодишното събитие на 8 септември, но плановете им се промениха, след като стана ясно, че кралица Елизабет е в тежко състояние. Часове по-късно от Бъкингамския дворец заявиха, че тя е починала на 96 години в любимия си замък Балморал.

Наградите WellChild продължиха по план, а организацията излезе с официално изявление в социалните мрежи. „С голяма тъга научихме за кончината на Нейно величество кралица Елизабет II, баба на нашия патрон, херцогът на Съсекс. Мислите ни са с цялото кралско семейство в този труден момент“, написаха те в Туитър. Допълниха, че социалните им профили ще запазят мълчание през траурния уикенд.

Меган и Хари останаха във Великобритания за десетте дни на погребални събития, които последваха, и отлетяха обратно за Калифорния след държавното погребение на 19 септември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари