IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Исках децата ми да познават мама

30 август 2022 10 40

На 31 август се навършват 25 години от смъртта на принцеса Даяна

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари си спомня за принцеса Даяна навръх тъжна годишнина.

На 31 август се навършват 25 години от смъртта на принцесата на Уелс. Тя загива в ужасяваща катастрофа в тунел в Париж, след като шофьорът ѝ се опитва да избяга от папараци. Официалната версия за инцидента, при който загива и Доди ал Файед, е висока скорост. По това време принц Хари е на 12, а брат му Уилям е на 15 години.

принц Чарлз,

Снимка: БГНЕС

Докато участваше в благотворително събитие в Аспен на 25 август, херцогът на Съсекс почете покойната си майка и нейната работа, посветена на обществото. Той беше специален гост на поло мач, организиран от Sentable ISPS – организация, която създава през 2006 година заедно с принц Сейсо от Лесото. Целта е да се подкрепят деца и млади хора в Южна Африка, чиито животи са засегнати от бедност, неравенство и СПИН.

По време на речта си в Аспен, принц Хари обясни, че заедно с принц Сейсо са създали организацията в чест на майките си, а избраното име означава „Не ме забравяй“ на сото.

„Следващата седмица се навършват 25 години от смъртта на майка ми, а тя със сигурност няма да бъде забравена. Искам този ден да бъде изпълнен със спомени за нейната невероятна работа и любов към всичко, което правеше. Искам да бъде ден, в който да споделя духа на мама с моето семейство и децата ми, много исках те да я познават“, каза Хари.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Принц Хари, който е баща на 3-годишния Арчи и 1-годишната Лилибет Даяна, и преди е разкривал как поддържа духа на Даяна жив. През април той заяви, че често говори на сина си за нея и има множество нейни снимки в дома си. По време на речта си в Аспен, Хари изрази надежда, че Даяна се гордее с него всеки ден.

„Тя не се уморяваше да подкрепя и да премахва стигмата около хората, страдащи от СПИН. Напълно подходящо, нейните любими цветя бяха незабравките“, разкрива още принцът. Той се надява, че наследството на Даяна ще остане живо и чрез останалите хора, които продължават нейното дело.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

„Надявам се да помним заветите на мама чрез отдаването ни на тези, на които помагаме – където и когато и да е“, каза Хари. Относно организацията си, той допълни, че целта е да се премахне вирусът на СПИН от света, а междувременно да се осигури необходимата грижа и подкрепа на всички деца и млади хора, чиито животи са засегнати от болестта. „Защото те също никога няма да бъдат забравени“, завърши принцът.

Принц Хари отново на кон

Преди да изнесе пламенната си реч относно Даяна, принц Хари се качи на кон, за да поиграе малко поло с приятеля си Игнасио „Начо“ Фигерас. В социалните мрежи се появиха и снимки на двамата, очевидно наслаждавайки се на хубавото време в Аспен.

„Обичам да играя с теб, особено когато събираме пари за добра кауза. Благодаря на всеки, който подкрепи събитието днес“, написа 45-годишният Начо.

В отделна публикация от Sentebale потвърдиха, че Фигерас ще се присъедини към своя приятел в отбора на благотворителната организация в турнир от кръгов стил срещу Royal Salute и U.S. Polo Association.

Това е втора поредна година, в която благотворителният мач се провежда близо до Аспен, недалеч от дома на принц Хари и Меган Маркъл в Калифорния. Двамата се преместиха там през 2020 година. Година по-късно херцогът на Съсекс се появи изненадващо на игрището, след което обеща да дари 1,5 милиона от приходите от предстоящата си автобиография.

„Това е само едно от многото дарения, които планирам да направя. Благодарен съм, че мога да помогна по този начин на деца и общности, които имат нужда“, каза Хари в официално съобщение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари