IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган продължила с пътуването из Африка, въпреки пожар в детската стая на Арчи

24 август 2022 14 30

Съпругата на принц Хари пусна първия епизод от новия си подкаст

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Подкастът на Меган Маркъл официално стартира!

СЛед като преди две години тя и принц Хари обявиха, че създават многогодишно сътрудничество с платформата Spotify, първият епизод от подкаста Archetypes с водещ херцогинята на Съсекс, беше пуснат във вторник. Дебютният гост беше една от най-добрите приятелки на Меган – тенис шампионката Серина Уилямс.

41-годишната херцогиня започна епизода, признавайки че се чувствала ядосана, когато била на 11 години и видяла реклама на Procter & Gamble, в която се рекламирал сапун за миене на съдове само за жени. Още тогава предприела действия, като започнала кампания за писане на писма до влиятелни личности, включително тогавашната първа дама Хилари Клинтън. Интересното е, че Маркъл постига желаното, като от компанията променят начина си на рекламиране.

Меган нарече преживяването „осъзнаване на милионите начини, големи и малки, по които обществото се опитва да постави жените в кутии, да забавя развитието им, да им казва какво да бъдат и какво да правят“. Допълва, че никога не е губила връзката с тази жестока реалност, като през последните години се опитва да промени нещата. „Гласът на 11-годишното ми Аз е станал малко по-уверен, може би дори малко по-силен“.

Разговорът между Меган и Серина се върти около амбицията и как тази дума се приема за нещо грешно и неправилно, когато става въпрос за жените.

„Не си спомням някога лично да съм усещала негативното значение на думата „амбициозна“, докато не започнах да излизам със сегашния си съпруг“, казва Маркъл. Допълва, че вижда как в света все повече жени и малки момичета отказват да преследват мечтите и амбициите си, защото светът им казва, че трябва да правят нещо съвсем друго.

Преди двете приятелки да започнат своя разговор, принц Хари се появи за кратко, за да поздрави Серина. „Харесва ми какво си направила с косата си. Чудесно изглеждаш!“, каза той. Шампионката по тенис се пошегува с принца, поздравявайки го с фалшив британски акцент, който беше повторен и от самата Меган.

„Благодаря за комплимента. И аз се радвам да те видя, както винаги. Липсвате ми!“, казва Серина. Тогава Хари ѝ предлага да им дойде на гости, след което напуска стаята, а Меган го изпраща с „Благодаря, скъпи“.

Говорейки за амбиции, Серина сравни как те се разглеждат по различен начин при мъжете и жените. „Често дамите биват поставяни в тези различни рамки, когато сме амбициозни или когато имаме цели, или когато постигаме тези цели. Всичко се свежда до негативната страна на това как постигаме целите си“, казва шампионката.

Тя също така спомена за балансирането на тенис кариерата и личния си живот, особено с отглеждането на 4-годишната Олимпия. Спомня си, че дъщеря ѝ си чупи китката вечерта преди началото на „Ролан Гарос“. „Някак си успях да спечеля, но бях толкова емоционално изморена, че не знам как го направих. През останалите вечери бях постоянно с нея. Това правят майките“, казва Серина.

Малко по-късно тя сподели черно-бяла снимка с Меган и Олимпия, за да промотира епизода от подкаста. „Обичам да говоря по толкова важни теми с моята близка приятелка Меган. Епизодът вече излезе и си струва да го чуете, особено ако сте амбициозни“, написа Уилямс.

Поредицата има за цел да разясни повече за етикетите, които се опитват да задържат жените. Говорейки с историци и експерти, Меган ще разкрие произхода на тези стереотипи и ще проведе нецензурирани разговори с жени, които знаят твърде добре как тези характеристики оформят историята.

„Така говорим за жените – думи, които възпитават нашите момичета и как медиите отразяват жените... но откъде идват тези стереотипи? И как продължават да се появяват и да определят живота ни?“, пита Меган в аудиозаписа тийзър, пуснат през март.

Херцогинята също така разкри типовете гости, които ще се появяват през дебютния сезон. Сред тях ще бъдат дами, които са се изправяли пред стереотипите и се опитват да ги променят, както и историци, които ще обяснят малко повече за произхода им. Следващият гост ще бъде Марая Кери.

Пожар в стаята на Арчи

По време на първия си епизод Меган разкри и за ужасяващо преживяване, случило се по време на пътуването ѝ из Африка.

През 2019 година тя, принц Хари и 4-месечният тогава Арчи кацат в Южна Африка за първото си общо пътуване зад граница. Тримата имат подготвена къща, в която да останат, но херцозите нямат време за почивка. Затова оставят сина си и тръгват по кралски задължения в град Ниянга, Зимбабве, където Меган изнася специална реч пред насъбралите се момичета и жени.

„След края на срещата се качихме в колата и ми казаха, че е имало пожар в стаята на сина ми“, спомня си Маркъл.

С Хари стигат по най-бързия начин до къщата, където заварват бавачката, обляна в сълзи. Жената, която е от Зимбабве, е трябвало да сложи Арчи да спи, но преди това е решила да слезе до долната стая, за да си вземе нещо за хапване. За щастие била вързала момчето за гърба си, защото по този начин е спасила живота му.

„Докато са били долу, радиаторът в детската се е запалил. В къщата няма сензори за дим. Някой просто е подушил дим в коридора и така е разбрал за пожара“, разказва още Маркъл. Допълва, че всеки е бил разстроен и шокиран от инцидента, но тя е трябвало да продължи с кралските си задължения и отново да остави сина си сам.

Малко по-късно семейството е преместено в друга къща, но Арчи отново е трябвало да остане с бавачката, тъй като Меган и Хари имали поредната среща.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари