IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз отбеляза 74 години с нов портрет и нова роля

16 ноември 2022 14 40

Наследява поста от покойния си баща принц Филип

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Крал Чарлз отпразнува рождения си ден с нова роля.

Монархът, който навърши 74 години на 14 ноември, официално пое пост от покойния си баща принц Филип, превръщайки се рейнджър на парка в замъка Уиндзор. За да отбележи новата си роля и първия си рожден ден като крал, Чарлз беше сниман на фона на блестяща есенна светлина, облегнат на вековен дъб в парка на двореца.

Преди точно 70 години принц Филип, който почина през 2021 година, беше назначен на тази роля. Дядото на Чарлз – крал Джордж VI – също е заемал поста. Първият рейнджър е сър Хенри Невил, който е назначен от кралица Елизабет I през далечната 1559 година. Задълженията на рейнджъра се свеждат до напътствия на неговия заместник и екипа му в ежедневното управление на едно от най-старите имения в страната.

Чарлз, който вече пое управлението на имението Сандрингам в Норфолк, ще вложи в новата си роля дългогодишните си интереси в областта на опазването на околната среда. Големият парк на Уиндзор е дом на колекция от стари и вековни дъбови и букови дървета. През 1979 година принц Филип доведе отново благороден елен в парка на елените, а през 2012 година бяха засадени редица млади местни дъбове, наречени Ranger's Avenue.

В изявление Пол Седжуик, управляващ директор на имението и заместник-рейнджър на Големия парк в Уиндзор, каза, че за него е чест, че традицията на суверена и членовете на кралското семейство да изпълняват тази роля продължава. „Уиндзор има прекрасно наследство с много ценни природни местообитания. Страстта и ангажираността на Негово Величество към естествения свят ще бъдат безценни, тъй като се стремим да се превърнем в център за върхови постижения за най-добри екологични практики, запазвайки и подобрявайки Големия парк за поколения напред“, каза още той.

Новият портрет и новата роля на Чарлз идват, след като той получи специални поздрави от сина си принц Уилям и снаха си Кейт Мидълтън. Те публикуваха снимка на краля в социалните медии, пожелавайки „много щастлив рожден ден“. Рожденият ден на новия монарх на Великобритания беше почетен и с 21 изстрела в Зеления парк, намиращ се в близост до Бъкингамския дворец. Песента „Честит рожден ден“ пък бе изпълнена от пазачите на замъка.

През уикенда Чарлз поведе кралското семейство по време на Деня на възпоменанието, в който бяха почетени всички загинали военни във войните, водени от Великобритания през вековете. Той положи нов венец, чийто дизайн отдава почит на дядо му крал Джордж VI и майка му кралица Елизабет. Маковете върху него бяха изработени от черни листа, както е традиционно за монарха, и включваха състезателните цветове на краля – алено, лилаво и златно. Кралските състезателни цветове също бяха включени във венците, почитайки кралете Джордж V и VI, както и кралица Елизабет II.

Активисти разбиха торта в лицето на крал Чарлз, Камила замина да си почива

Принц Хари и Меган Маркъл може и да присъстват на коронацията на Чарлз III

Венецът беше допълнен от ръкописно надписана картичка, върху която бе поставен новият монограм на Чарлз, разкрит този септември.

За още новини за кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари