fallback

Мила Кунис след събирането на 37 милиона за бежанци: Гордея се, че съм от Украйна

05 December 2022 11:00

„Нямахме решение, затова създадохме такова“, казва съпругата на Аштън Къчър

Снимка: Getty Images

През последните няколко години човечеството е поставено пред редица изпитания. Новото десетилетие започна с разпространението на смъртоносния коронавирус, за който все още няма окончателен лек, продължи с бума на маймунската шарка, а тази година станахме и свидетели на война в европейска държава в наши дни.

Украйна се озова под инвазията на Русия, като боевете там все още продължават, а милиони бяха принудени да напуснат дома си. Тези пък, които останаха в страната, са изложени на студ и тъмнина, след като основните източници на електричество бяха бомбардирани. И докато трудно можем да направим нещо за хората в самата Украйна, съвсем спокойно можем да подадем ръка на бежанците, които търсят подслон и подкрепа в тези тежки времена.

A post shared by Mila Kunis (@kunismilaonline)

Мила Кунис направи точно това, демонстрирайки голямото си сърце заедно със съпруга си Аштън Къчър. Двамата решиха да дарят 37 милиона долара на бежанците, на които да се осигури по-добър живот поне в началото на тяхното пребиваване далеч от дома.

Що се отнася до имигрантските истории, тази на Мила е повече или по-малко типична американска приказка. Актрисата е родена през 1983 година в тогавашния съветски град Черновци, намиращ се в територията на днешна Украйна, където заедно с роднините ѝ, някои от които оцелели след холокоста, са видели други хора, изправени пред антисемитизъм, потисничество и липса на възможности. Именно затова решават да си съберат багажа и да се преместят. Това е бил ход, на който дядо ѝ категорично се съпротивлявал, докато не видял Дисниленд.

„Брат му се беше преместил в Ел Ей през 70-те. Когато дядо ми го посети, той го завел в Дисниленд и това е мястото, което му променило гледната точка за Запада. Върна се в Русия и каза, че тръгваме“, спомня си Кунис.

A post shared by Mila Kunis (@kunismilaonline)

През февруари, когато руските сили нахлуха в Украйна, Мила – която се мести в Лос Анджелис на 7-годишна възраст през 1991 година, след като семейството ѝ получава визи като религиозни бежанци – не можела да си представи ужаса да бъде принудена да бяга. Но много добре е знаела за несигурността, която идва с напускането на дома, за който съществува вероятността да не бъде там, когато се завърнеш.

В отговор на всичко това, тя и съпругът ѝ Аштън Къчър стартират страница в GoFundMe, в която събираха средства в подкрепа на сайтовете flexport.org и airbnb.org. И двете организации предоставяха краткосрочни домове и продукти за милиони бежанци. До момента даренията достигат до 37 милиона долара, а мисията на актьорите продължава.

A post shared by Mila Kunis (@kunismilaonline)

Самата Кунис дарява 3 милиона долара и казва, че помощта трябва да бъде стандартно действие в днешно време. По думите ѝ, това е бил един от малкото случаи, в които е говорила за филантропската си страна, защото не виждала друг начин, по който да постигне целта си. „Когато видяхме Путин да тръгва срещу цяла страна, знаехме, че огромна криза е напът да избухне“, казва още Мила.

Разказва, че започнала да получава обаждания от хора, които са искали да помогнат на тези в беда, защото са знаели, че тя има познания в неправителствените организации и как се ръководят. Само за 24 часа двамата с Аштън решават и създават страницата Stand with Ukraine, за да могат да помогнат на повече хора да осигурят помощта, която искат.

Мила Кунис и Аштън Къчър: Къпем децата си, само ако видим мръсотия по тях

Мила Кунис разкри кой е най-големият ѝ родителски провал

Мила Кунис и Деми Мур заедно в реклама: Имаме много общо помежду си

Относно децата си – Уайът (8) и Димитри (6) – Кунис споделя, че им разказва за ситуацията в родната си страна, но им спестява подробности, които биха могли да ги разстроят. Те обаче са напълно наясно какви корени носят в себе си, защото Мила и родителите ѝ си говорят на руски. Постепенно Уайът и Димитри разбират, че са наполовина украинци и по думите на майка им, се гордеят с това.

A post shared by Mila Kunis (@kunismilaonline)

„Истината е, че аз съм голяма американка. Отгледана съм в Лос Анджелис. Имайки предвид това, никога не съм била по-горда да се нарека украинка. Горда съм, че децата ми имат това потекло“, категорична е звездата.

Тъй като приключваме годината съвсем скоро, Мила беше попитана какво ѝ дава надежда в трудните времена, през които преминаваме. Отговорът – децата. „Те имат тази естествена способност да изпитват емпатия без дори да са я научили. Имат желанието да помогнат без да им е поискана помощ. Децата днес мислят много по-глобално, отколкото преди“, казва тя. Според нея, днешните малчугани знаят много добре, че светът е по-голям от това, което виждат пред себе си, и това ще им позволи да помогнат на останалите около тях.

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

За още новини от света на звездите и лайфстайла ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
дарение бежанци Мила Кунис подкрепа Русия Украйна Аштън Къчър война
1 коментара
fallback