IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джесика Частейн за трудното детство и защо е яла обелки от банани

13 декември 2022 16 30

Актрисата говори откровено пред The Guardian

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Тя е от онези актриси, които рядко попадат в полезрението на обикновения зрител. Името ѝ не се върти постоянно по медиите, таблоидите не я преследват толкова яростно, папараците не получават много пари за нейни снимки. Личният ѝ живот е далеч от светлината на прожекторите, социалните ѝ профили са пълни само със снимки от професионални ангажименти, а коментарите пред пресата винаги са добре оформени и с подбрани думи.

Тя е Джесика Частейн. Една от малкото червенокоси в Холивуд, които ни карат да се усмихваме всеки път, когато я видим на екран. Печели вниманието ни с множество проекти, а първия си засега „Оскар“ получи едва тази година заради играта си в „Очите на Тами Фей“. Наскоро я гледахме в „Добрата сестра“ по Netflix, разказващ истинската история на медицинската сестра Ейми Лоурън, която помага да се залови сериен убиец.

Частейн се сдоби с първата си номинация за „Златен глобус“ за играта в новия сериал „Джордж и Тами“, който в момента промотира. Именно заради това тя получава и специално интервю с вестник Guardian, където разкрива малко повече за детството си и трудния път, по който достига до световна слава и холивудско признание.

Растейки, актрисата не се смятала за много интелигентен човек, защото се представяла зле в училище. Тя е изключена от гимназията, а дипломата за завършено средно образование получава чак като възрастна, след като си взима всички задължителни изпити. Освен че не се справяла добре с уроците, Частейн признава, че е била и много притеснително и стеснително дете.

„Не получавах достатъчно внимание. Правех различни неща, с които да привлека погледите към мен. На обяд сядах в кафенето и започвах да ям обелки от банани, за да може другите деца да ме забележат“, спомня си тя.

Причината, поради която не се справя добре в училище е, че постоянно гледала телевизия. Била привлечена от актьорското майсторство и любимото ѝ занимание било да гледа сапунени опери по цял ден. Въпреки че напуска гимназията, Частейн не попада в типичната категория на загубеняците, а всъщност е продължила да се обучава сама. Вместо да пуши, пие и да ходи по купони, тя седяла в колата си и четяла Уилям Шекспир.

По времето, когато се запознава с легендарния писател, актрисата била на 15 години. Всичко се случва по време на пътуване до фестивала „Шекспир“ в Орегон, където видяла Марко Баричели да влиза в ролята на Ричард III. „Беше най-странното нещо, че подобна игра може да ме трогне. Много си харесвах този актьор“, казва още тя пред изданието.

Така Частейн е привлечена от Шекспир, като и до днес пази една от книгите на баба си, в която са поместени всички творби на автора. „Беше нещо свързано с ритъма и как той създаваше емоция с писането си“, казва тя за писателя.

Една от мечтите на актрисата се сбъдва, когато тя е избрана да играе в „Ромео и Жулиета“ цели два пъти. Нарича тази роля „любимата част“ от кариерата си. След като открива любовта си към актьорството, 45-годишната сега носителка на „Оскар“ споделя, че тогава най-накрая се е почувствала разбрана по правилния начин.

„Ставам емоционална, когато говоря по този въпрос. Сякаш цял живот никой не те е разбирал и виждал. Изведнъж, някой, който е бил жив преди векове, те разбира“, обяснява Частейн.

Джесика Частейн с важен гост на обяда на Академията

Оскар Айзък пеел на Джесика Частейн, за да я успокои по време на интимните им сцени

Джесика Частейн и Оскар Айзък привлякоха погледите във Венеция

По ирония на съдбата, момчето, което играе Ромео заедно с Джесика, я убеждава да кандидатства в едно от най-престижните училища за актьорско майсторство – „Джулиард“ в Ню Йорк. Разбира се, актрисата е приета от първия път и дори получава стипендия, която е спонсорирана от покойния Робин Уилямс.

Сериалът „Джордж и Тами“ вече е достъпен в Paramount+, а дали Джесика Частейн ще спечели първия си „Златен глобус“ ще разберем на 10 януари 2023 година.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари