IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън засади дръвче в чест на кралица Елизабет

21 декември 2022 17 40

Мястото има специално значение и за двете дами

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Коледният концерт на Кейт Мидълтън включваше множество почитания към покойната кралица Елизабет II, като едно от тях бе показано чак сега.

Уестминстърското абатство и организацията на кралицата „Зелен балдахин“ разкриха във вторник, че принцесата на Уелс е посадила черешово дърво в „Двора на декана“ в чест на Елизабет II няколко часа преди празничната церемония. В публикуваните снимки се вижда как Кейт използва лопата, за да изкопае дупка и след това да посади дръвчето. Моментът бе част от „Зелен балдахин“ – инициатива за отбелязване на платинения юбилей на монарха, при която бяха засадени над един милион дървета в цялата страна.

До дръвчето бе поставена и специална табела, на която бе написано: „Това диво черешово дърво, подарък от херцога на Корнуол, беше посадено в памет на Нейно покойно величество кралица Елизабет II от Нейно кралско височество принцесата на Уелс на 14 декември 2022 година“.

Принцеса Кейт бе посрещната в абатството от декана, преподобния д-р Дейвид Хойл и членовете на Уестминстърския капитул. Главният градинар, Ян Панчери, и колегите – Кормак Конъли и Дани Битен – също бяха представени на принцесата на Уелс по време на събитието, състояло се миналата седмица.

За церемонията по засаждането на дърво Кейт отново облече карираното си палто с двуредно закопчаване от Holland Cooper. Преди това тя го носеше във видеоклип за Кралския британски легион и скаутите, пуснат миналата година. Под палтото принцесата облече дълга зелена пуловерна рокля, която комбинира с високи до коляното тъмносини велурени ботуши и семпли златни обеци. Кестенявата ѝ коса, естествено, бе оформена на меки вълни и пусната свободно.

Уестминстърското абатство има специално значение както за Кейт, така и за покойната кралица. Не само че историческата църква бе дом на ежегодния концерт на принцесата тази година, но също така тя бе мястото, където Мидълтън се врече във вечна вярност на принц Уилям през април 2011 година.

Кралица Елизабет II също се омъжва в Уестминстърското абатство, но през далечната 1947 година. През 1953-а пък там се провежда и коронацията ѝ. Покойната Елизабет се връщаше в църквата многократно по време на управлението си, за да посещава различни служби, а държавното ѝ погребение беше именно в абатството. Над 2000 души, включително световни лидери и чуждестранни кралски особи, се събраха, за да отдадат последна почит на историческия монарх.

Кралска Коледа: Кейт Мидълтън с прекрасна червена рокля

Кейт Мидълтън, Коледа и един подарък за кралицата, който няма да забрави

Принцеса Кейт отново с тиара и сантиментално бижу

По време на кралския концерт на Кейт Мидълтън имаше много почитания към кралица Елизабет. В началото бе пуснат филм, който подчертава как тя е била в сърцето на толкова много хора по Коледа. Нейното годишно обръщение, което се излъчваше всяка година на 25 декември, беше дългогодишна традиция, която сега преминава в ръцете и думите на крал Чарлз III.

Орнаменти с мечето Падингтън украсяваха и коледните елхи в Уестминстърското абатство. Кралица Елизабет се асоциира с плюшената играчка, след като засне забавен скеч с героя, излъчен по време на празненствата по време на нейния платинен юбилей през юни. Над 1000 мечета бяха оставени от народа пред кралските резиденции във Великобритания след смъртта на Елизабет.

„Тази коледна служба е посветена на Нейно Величество Кралица Елизабет II и на всички онези, които за съжаление вече не са с нас. Силно поддържаните ценности на Нейно Величество като дълг, състрадание и вяра са ръководили създаването на тази служба“, гласеше официалното съобщение преди концерта.

Коледният концерт на Кейт Мидълтън бе заснет и ще бъде излъчен на Бъдни вечер.

За още новини от британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари