IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари притеснен за племенниците: Поне един от тях ще попадне в моята ситуация

17 януари 2023 10 30

Загриженият чичо в действие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари определено знае как да привлича вниманието, особено след като напусна кралското семейство.

Само за период от два месеца той пусна своята автобиография Spare, даде няколко интервюта пред големи телевизии, списания и вестници, а в Netflix се появи и документалният филм „Хари и Меган“, в който принцът и Меган Маркъл разказват за живота си в Лондон и Америка. Сега резервата за трона, както сам се нарича, изрази притеснения за другите членове на семейството и заяви, че поне един от тях ще попадне в неговата ситуация.

В интервю за Telegraph, пуснато в петък, херцогът на Съсекс влезе в ролята на загрижения чичо и сподели, че децата на брат му и Кейт Мидълтън не са застраховани от това да тръгнат по неговия път. Принц Уилям и съпругата му са родители на трима наследници – 9-годишния Джордж, 7-годишната Шарлот и 4-годишния Луи. Всички те са пред Хари в линията за наследяване на трона.

Хари, Уилям,

Снимка: Getty Images

По-малкият син на Даяна сподели, че в кралското семейство все ще има човек, който да бъде превърнат в черната овца. Разказва, че с Уилям са говорили по темата няколко пъти, като брат му е казал да не се притеснява за Джордж, Шарлот и Луи, но Хари все пак не може да изкорени тези чувства от себе си.

„Чувствам отговорност, знаейки че поне едно от тези деца ще стане като мен – резерва. И това ме боли, притеснява ме много“, казва принцът в интервюто.

38-годишният Хари озаглави мемоарите си Spare, насочвайки вниманието към кралска поговорка за наследника и резервата, с която се посочват различните съдби на двамата братя. Преди принц Уилям да стане баща на три деца, Хари беше точно зад него в линията за наследяване на трона.

принц Хари,

Снимка: Getty Images

В мемоарите си принцът споделя, че крал Чарлз го наричал „резерва“ още в деня на раждането му. „Прекрасно! Сега ти ми даде наследник и резерва – работата ми е свършена“, казал Чарлз на Даяна след раждането на втория им син.

Хари разкрива още, че първата чернова на книгата е била двойно по-голяма от крайния резултат, казвайки че му е било много трудно да реши кои детайли да изключи. По думите му, съвсем спокойно може да издаде още една част, но дали ще се стигне до този момент, все още не е ясно.

Принц Хари стигна още по-далеч: Бил роден да е донор на принц Уилям

Принц Хари: Виждам майка си в Арчи и Лилибет

Кейт Мидълтън обидена от обвиненията на принц Хари в мемоарите му, той преразказва съобщения

Принцът обяснява, че почти всички премахнати истории са били за членове на кралското семейство. Допълва, че няма как да разкаже живота си без тяхно участие, защото те заемат важна роля в ежедневието и оформянето му като човек. „Но има някои неща, които се случиха, особено между мен и брат ми и до известна степен между мен и баща ми, които просто не искам светът да знае. Защото не мисля, че биха ми простили“, казва писателят.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

От своя страна, Хари е готов да прости за всичко, което близките му са причинили на него и Меган, но очаква това да се случи след дълбок и прочувствен разговор, в който и двете страни да признаят грешките си. „Искам да се поеме някаква отговорност. Искам извинение към съпругата ми“, категоричен е той.

Книгата на принц Хари вече е на пазара.

За още новини от света на британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари